Σελίδες

Thessaloniki video tour

1/4/13

Πώς να αποφύγω το hangover;

Πόσες φορές έχεις βγει από το σπίτι σου για την "μεγάλη έξοδο" και δεν...
έχεις σκεφτεί: "απόψε δε θα πιω πολύ".
Πόσες φορές, έχεις ξυπνήσει την επόμενη και δεν έχεις πει: "δεν πρόκειται να ξαναπιω";
Το "faysbook.gr", σου δίνει μερικές συμβουλές, ώστε η επόμενη μέρα από το ξενύχτι, να είναι χωρίς πονοκέφαλο!

Φάε κάτι ελαφρύ πριν βγεις
Ναι, ξέρω. Οι περισσότερες γυναίκες όταν βγαίνουν έξω για φαγητό δεν θέλουν να έχουν φάει ιδιαίτερα. Αφενός για να μην αισθάνονται φουσκωμένες, αφετέρου γιατί ειδικά τώρα το χειμώνα ένα πιάτο ζεστό φαγητό το βράδυ τις περισσότερες φορές μας αυξάνει τη διάθεση για… ύπνο και όχι για έξοδο. Επειδή, όμως, το ποτό με άδειο στομάχι τις περισσότερες φορές έχει σας αποτέλεσμα το αλκοόλ να μας χτυπήσει κατακέφαλα καλό είναι να έχουμε φάει οπωσδήποτε λίγη ώρα πριν κάτι ελαφρύ. Ένα τοστ, ένα γιαούρτι με μέλι ή έστω ένα ποτήρι γάλα με 2-3 φρυγανιές. Θα βοηθήσει.
Προσοχή στα σφηνάκια
Είναι μεγάλη παγίδα, αφενός γιατί τα περισσότερα είναι γλυκά και πίνονται εύκολα με αποτέλεσμα να καταναλώνεις μεγάλη ποσότητα αλκοόλ χωρίς να το καταλάβεις, αφετέρου γιατί μπορεί να σε κεράσουν αρκετά και διαφορετικά μεταξύ τους έτσι να μπλέξεις τα ποτά, ακόμα κι αν δεν παραγγείλεις καν δικό σου ποτό. Γι’ αυτό αν πιεις σφηνάκι συνέχισε με το ίδιο αλκοόλ στο ποτό σου και μην αφεθείς στη σφηνακο-γευσία. Είναι βέβαιο πως το πρωί θα το μετανιώσεις.
Κοκτέιλ ή ποτό;
Όσο πιο σκέτο είναι το ποτό τόσο πιο αργά πίνεται συνήθως, ενώ το γλυκό κοκτέιλ με γεύση που θυμίζει περισσότερο χυμό ή γλυκό καταναλώνεται πολύ πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη ποσότητα. Αν η επόμενη μέρα είναι εκείνη που θέλεις να ξυπνήσεις νωρίς και με καθαρό κεφάλι, προτίμησε σκέτο ποτό ή κάποιο κρασί.
Πιες νερό
Μετά το πρώτο ποτό, πιες νερό κανονικό ή ανθρακούχο ή έστω αναψυκτικό. Πολλές φορές πίνουμε μηχανικά: όχι επειδή θέλουμε άλλο αλκοόλ, αλλά επειδή θέλουμε κάτι να πίνουμε. Ένα ανθρακούχο νερό ή ένα αναψυκτικό ή σκέτος χυμός (από αυτόν που είχαμε συνοδεύσει το ποτό μας σε long drink) κάνει την απαραίτητη παύση για να ξέρουμε αν όντως θέλουμε και δεύτερο ποτό. Ακόμα κι αν πιούμε δεύτερο ποτό, θα είναι πολύ καλύτερα.