Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/13

Υπουργός της Γερμανίας καταγγέλλει την έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης


Στη Γερμανία έχει καταλήξει να στρέφεται η οργή διαδηλωτών από όλο και περισσότερες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Εξάλλου, σε μία διαδήλωση η απόσταση από μία πολιτική αντίδραση μέχρι ένα χιτλερικό μουστάκι στην φωτογραφία της Μέρκελ είναι ένα... πλακάτ δρόμος.

Δυσανάλογη η αντίδραση, κατά την υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, η οποία περνά στην αντεπίθεση και κατηγορεί τα ευρωπαϊκά όργανα ότι δεν δείχνουν την δέουσα αλληλεγγύη με το Βερολίνο επειδή δεν «υπερασπίζονται την Γερμανία από τις άδικες κατηγορίες». Σε συνέντευξή της στον «Muenchner Merkur», η Ζαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ αποστασιοποιείται, όπως σημειώνει η «Deutsche Welle», από τη μέχρι τώρα ήπια στάση της γερμανικής κυβέρνησης που ήθελε το Βερολίνο «μπαμπούλα της Ευρώπης».

«Η Γερμανία συμπεριφέρεται με αλληλεγγύη, ώστε στο τέλος να έχουν προοπτική οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση», σημειώνει η υπουργός στην εφημερίδα. «Θα ήθελα και προσωπικότητες στην κορυφή της Ε.Ε να υπερασπίζονται τους Γερμανούς εναντίον άδικων κατηγοριών», δήλωσε η ίδια με νόημα.

Η υπουργός αναφέρθηκε στον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Χερμάν βαν Ρομπάι, λέγοντας πως οι αποφάσεις στην Ευρώπη πρέπει να λαμβάνονται αλλά και να υποστηρίζονται από κοινού. «Δυστυχώς, δεν βλέπω κάτι τέτοιο μέχρι τώρα», αναφέρει η υπουργός κλείνοντας.