Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/13

Προωθεί 605 προσλήψεις ο δήμος θεσσαλονίκης

Την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να προχωρήσει στην πρόσληψη 605 συμβασιούχων, για να καλύψει τις ανάγκες διαφόρων υπηρεσιών του...

πρόκειται να ζητήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ο προγραμματισμός προσλήψεων, τον οποίο έχει ζητήσει η ηγεσία του υπουργείου από όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Από τον συνολικό αριθμό των νέων θέσεων εργασίας, τις οποίες ζητά να προκηρύξει ο κεντρικός δήμος, οι 440 αφορούν προσωπικό που θα προσληφθεί με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, ενώ οι υπόλοιπες 165 θα καλυφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να προσλάβει μεταξύ των άλλων 147 άτομα, τα οποία θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας των σχολικών κτιρίων. Τα άτομα αυτά θα προσληφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου δεκάμηνης διάρκειας με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014. Στην πρώτη και τη δεύτερη σχολική επιτροπή θα απασχοληθούν από εννέα άτομα, στην τρίτη οκτώ, στην τέταρτη 28, στην πέμπτη 35, στην έκτη δύο, στην έβδομη έντεκα, στην όγδοη τέσσερα, στην ένατη πέντε, στη δέκατη 17, στην ενδέκατη 16 και στη δωδέκατη σχολική επιτροπή τρία άτομα.

Για τη στελέχωση του γραφείου Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων προετοιμάζεται η πρόσληψη με συμβάσεις μίσθωσης έργου τεσσάρων ιατρών εργασίας και τριών τεχνικών ασφαλείας. Με το ίδιο καθεστώς προγραμματίζεται η πρόσληψη κι ενός ατόμου από τον κλάδο ΠΕ συγκοινωνιολόγων - πολιτικών μηχανικών.

Για την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου των παιδικών σταθμών, ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί να προσλάβει με συμβάσεις έργου πέντε παιδίατρους, ενώ άλλοι πέντε γιατροί σχεδιάζεται να προσληφθούν με το ίδιο καθεστώς για την υλοποίηση προγραμμάτων στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πρόκειται για έναν παιδίατρο, έναν παθολόγο, έναν πνευμονολόγο, έναν δερματολόγο κι έναν γενικό γιατρό.
Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, 430 οκταμηνίτες πρόκειται να προσληφθούν στη διεύθυνση καθαριότητας και άλλοι δέκα στο ηλεκτρολογικό.

Ειδικότερα, στην καθαριότητα προγραμματίζεται να προσληφθούν 328 εργάτες καθαριότητας, 55 οδηγοί απορριμματοφόρων, 18 οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, τρεις ηλεκτροτεχνίτες οχημάτων, δύο χειριστές μηχανημάτων έργου, 14 μηχανικοί αυτοκινήτων, οκτώ τεχνίτες αυτοκινήτων και δύο βαφείς.

Στο ηλεκτρολογικό, αντίστοιχα, θα προσληφθούν πέντε ηλεκτρολόγοι εναερίτες και άλλοι πέντε χειριστές ανυψωτικών καλαθοφόρων οχημάτων.