Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

«Έξω το ΔΝΤ από την Πορτογαλία»  •  


 
Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μπροστά από το κτίριο στη Λισαβόνα που στεγάζει τους εκπροσώπους στη χώρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο μαζί με την ΕΕ, επιβάλλει στην Πορτογαλία μια άνευ προηγουμένου πολιτική λιτότητας με αντάλλαγμα την χρηματοπιστωτική βοήθεια που της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011. «Έξω! Έξω, η πείνα, η φτώχεια και το ΔΝΤ!», φώναζαν οι διαδηλωτές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος ομάδων του κινήματος των Αγανακτισμένων έξω από το κτίριο όπου έχουν εγκατασταθεί οι μόνιμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Πορτογαλία.
«Τρόικα Στοπ», αναγραφόταν σε ένα πανό, σε αναφορά στους πιστωτές της χώρας (ΔΝΤ, ΕΕ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).
«Ζούμε σε μια χώρα που τελεί υπό οικονομική κατοχή. Πιο πολύ αποφασίζει το ΔΝΤ για την μοίρα μας παρά οι ίδιοι οι Πορτογάλοι», δήλωσε ο Φιλίπε Φερνάντες, ένας 31χρονος καθηγητής ο οποίος είναι άνεργος.
«Το ΔΝΤ είναι ένας από τους στόχους της αγανάκτησής μου και η κατάσταση έχει γίνει πάρα πολύ σκληρή για να κάθεσαι στο σπίτι σου στον καναπέ σου», δήλωσε ένας άλλος 25χρονος διαδηλωτής, ο οποίος αναγνώρισε ωστόσο ότι ανέμενε μεγαλύτερη κινητοποίηση χθες το βράδυ.