Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

Ανήλικος ο ένας βιαστής της 23χρονης στην Ινδία



  •  


 
Η ινδική δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα ότι ο ένας από τους έξι κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό το Δεκέμβριο της φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων, αφού απέρριψε τα αιτήματα για την πραγματοποίηση εξετάσεων οστικής μάζας για να διαπιστωθεί η ηλικία του. Ο Ισκαράν Μπαντάρι, δικηγόρος του εφήβου ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι 17 ετών, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο ανηλίκων του Νέου Δελχί αποδέχθηκε πιστοποιητικό του σχολείου του υπόπτου, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία γέννησής του είναι η 4η Ιουνίου του 1995.
Η αστυνομία του Νέου Δελχί είχε ζητήσει από το δικαστήριο αυτό να γίνουν εξετάσεις οστικής μάζας για να διαπιστωθεί η ηλικία του υπόπτου. Ωστόσο το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού του σχολείου του και ότι θα επέτρεπε την πραγματοποίηση των εξετάσεων αν υπήρχαν αμφιβολίες για αυτό.
Στον ύποπτο αυτόν, ο οποίος δεν διώκεται για ανθρωποκτονία, μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή εγκλεισμού για τρία χρόνια σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.
Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης συγκλόνισε τον πατέρα της φοιτήτριας, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση από την τηλεόραση. «Αισθάνθηκα ξαφνικά σα να με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Πώς γίνεται να τον εκλαμβάνουν ως ανήλικο; Δεν βλέπουν τι έκανε;», πρόσθεσε.
Οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι, ηλικίας 19 ως 35 ετών, θα δικαστούν από το κακουργιοδικείο για απαγωγή, βιασμό και φόνο.
Σε αυτούς μπορεί να επιβληθεί η θανατική ποινή.
Στις 16 Δεκεμβρίου, η 23χρονη φοιτήτρια, η οποία επέστρεφε από τον κινηματογράφο με τον σύντροφό της, βιάστηκε ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο και υπέστη σεξουαλική επίθεση με σιδηρολοστό. Οι δράστες του βιασμού την πέταξαν στη συνέχεια από το λεωφορείο, το οποίο βρισκόταν σε κίνηση, μισόγυμνη.
Η 23χρονη πέθανε 13 ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.