Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/13

100.000 πολίτες με οικονομικά προβλήματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για δύο χρόνια

Ανάσα ζωής δίνει το διετές πρόγραμμα για τη δωρεάν πρόσβαση πολιτών που έχουν περιέλθει σε κατάσταση οικονομικής αδυναμίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το πρόγραμμα προβλέπει πρόσβαση μέσω "εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών υγείας"...

για 100.000 πολίτες ανά έτος για τη διετία 2013-14. Όπως διευκρινίζεται με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά για τους άπορους ασθενείς, το υπουργείο έχει εισηγηθεί την άμεση σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων, που θα έχει ως στόχο την επαναξιολόγηση και τον επανακαθορισμό -λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας- των κριτηρίων, προϋποθέσεων, διαδικασιών και κατηγοριών ατόμων που θα δικαιούνται πρόσβαση στο ειδικό καθεστώς δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης.
Όλη δράση θα ενταχθεί στην Δ΄ Προγραμματική Περίοδο για δύο χρόνια, για το 2013 και το 2014, ενώ οι δαπάνες του όλου προγράμματος προσεγγίζουν τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης θα ενταχθούν και άλλες δράσεις, όπως η "Υγεία κατ΄ οίκον" και οι εμβολιασμοί παιδιών.