Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/8/12

Εντυπωσιακή η αλλαγή Σαμαρά


 Εντυπωσιακή η αλλαγή Σαμαρά

  • 0
     


Με θετικά σχόλια αποτιμά η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά


Με θετικά σχόλια αποτιμά η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία. Η οικονομική εφημερίδα κάνει αναφορά στην αλλαγή στάσης του κ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με την περίοδο κατά την οποία βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα εμφανίζεται ως μεταρρυθμιστής και δη «με επιτυχία». Οπως επισημαίνει η «Handelsblatt», «οι πιθανότητες της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν» και αναφέρει ότι «μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού, οι πιστωτές της Ελλάδας βλέπουν ξαφνικά έναν εντελώς διαφορετικό Σαμαρά».
Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο οποίος είπε ότι ο πρωθυπουργός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ότι η εξέλιξή του σε μεταρρυθμιστή, ενώ ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης έθετε εμπόδια, είναι «πραγματικά εντυπωσιακή».
Ακόμη, ο αξιωματούχος, του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιείται, αναφέρθηκε στην ικανότητά του να επιβάλλεται πολιτικά, κάτι που τον διαφοροποιεί, όπως είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, από τον προκάτοχό του, Λουκά Παπαδήμο.
Επιπλέον η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «ο Σαμαράς ομαλοποίησε και πάλι το έδαφος και στο Βερολίνο» γράφοντας ότι «ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί πλέον θέμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό». Το δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι ο Σαμαράς συνέβαλε με την πειθώ του στην αλλαγή των πολιτικών διαθέσεων και ότι στρέφεται σοβαρά εναντίον των φοροφυγάδων.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ