Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/12

Πεντακάθαρα τα νερά της Πάργας


Αποκαταστάθηκε από τον Δήμο Πάργας η βλάβη του αντλιοστασίου της αποχέτευσης του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης. Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προέβη σε δειγματοληψίες θαλασσίου ύδατος, που εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους στα Ιωάννινα, και σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους, τα νερά στην παραλία Κρυονερίου, για την οποία αναφέρθηκε το πρόβλημα, είναι πεντακάθαρα και απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες ακτές της περιοχής Πάργας, όπως του Βάλτου, του Λύχνου, κ.λπ..

Η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Πρέβεζας ήδη από τον Μάιο διενεργεί ελέγχους σε όλη την ακτογραμμή και στην περιοχή της Πάργας, από τις οποίες επιβεβαιώνεται ότι σε όλες τις παραλίες της Π.Ε. Πρέβεζας τα νερά είναι πεντακάθαρα και κατάλληλα για κολύμβηση.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας – της οποίας η αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά μόνο στους ελέγχους της ποιότητας των νερών- από την πρώτη ώρα που ενημερώθηκε παρακολούθησε την εξέλιξη του προβλήματος και τις προσπάθειες αποκατάστασής του από τον Δήμο Πάργας.

Έχοντας υπ’ όψιν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εργαστηριακών ελέγχων, η Π.Ε. διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει πλέον κανένας λόγος προβληματισμού για τους λουόμενους. Με την ευκαιρία, καλεί τους τουρίστες να επιλέξουν για τις φετινές τους διακοπές τα παράλια της Πρέβεζας και της Ηπείρου, απολαμβάνοντας φυσικές ομορφιές και ποιοτικές υπηρεσίες.










zougla.gr