Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/6/12

«Σκωτσέζικο ντους» οι αποφάσεις του ΣτΕ για τον Τ. Βοσκόπουλο


Σκωτσέζικο ντους για τον Τόλη Βοσκόπουλο αλλά και το ελληνικό Δημόσιο είναι οι αποφάσεις που συνεχίζει να εκδίδει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις «φορολογικές παραβάσεις» του τραγουδιστή προ 15ετίας και για τις οποίες του έχουν επιβληθεί πρόστιμα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.


Αυτό γιατί για τον μεν Βοσκόπουλο και οι νέες αποφάσεις (όπως και προ μηνός) για κάποια σκέλη τον δικαιώνουν και στέλνουν σε νέα δίκη την υπόθεση, αλλά για κάποια άλλα χάνει οριστικά τη δικαστική μάχη χωρίς πλέον να έχει άλλο ένδικο μέσο.

Για το δε δημόσιο, οι αποφάσεις συνιστούν σκωτσέζικο ντους γιατί αφενός κερδίζει κάποιες υποθέσεις αλλά χάνει κάποιες άλλες με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η δικαστική αντιπαράθεση η οποία θα αγγίξει τα 20 χρόνια. Το χειρότερο απ΄ όλα βέβαια είναι πώς η τυχόν είσπραξη των προστίμων παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον!

Μία υπέρ και μία κατά

Η νέα απόφαση του ΣΤΕ κατά το ένα σκέλος απέρριψε τα επιχειρήματα του γνωστού τραγουδιστή και κατά το άλλο σκέλος τον δικαίωσε.

-Ο τραγουδιστής δικαιώθηκε για τα εισοδήματα του έτους 1995 από τα τρία μικρά διαμερίσματα που είχε σε πολυκατοικία της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, τα οποία εισέπραττε η πρώην σύζυγός τους Στέλλα Στρατηγού. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι είναι πλημμελώς αιτιολογημένη η απόφαση της εφορίας (Δ.Ο.Υ.) και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, γιατί περιορίστηκε στην ιδιότητα του τραγουδιστή ως ιδιοκτήτη των επίμαχων ακινήτων και παρέλειψε να εξετάσει ποιος είχε πράγματι αποκτήσει τα αντίστοιχα εισοδήματα. Έτσι, κατά το σκέλος αυτό η υπόθεση παραπέμφθηκε και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για επανεξέταση.

- Ο κ. Βοσκόπουλος έχασε το σκέλος της υπόθεσης για το τεκμήριο διαβίωσης του έτους 1994. Το τεκμήριο αυτό συναρτάται με τα διαμερίσματα που δήλωνε ως κύρια κατοικία και ως εξοχική, αλλά και τη διαμονή (7.7. μέχρι 14.10.1994) του ίδιου, της τότε συζύγου του και συγγενών του σε τέσσερα μπαγκαλόους του συγκροτήματος «Αστήρ» Βουλιαγμένης, όπου πλήρωνε ημερήσιο ενοίκιο 400.000 δραχμές (1.173,8 ευρώ).Οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο τα μισθώματα των διαμερισμάτων των οδών Στησιχόρου και Ηρώδου του Αττικού, όσο και η δαπάνη για τη διαμονή του στο ξενοδοχείο «Αστήρ», συνιστούσαν μισθώματα δευτερευουσών κατοικιών και μαζί με άλλες δαπάνες διαβιώσεως, υπερέβαιναν τα δηλωθέντα από τον τραγουδιστή εισοδήματα.




zougla.gr