Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/6/12

Ακριβό μου... Παρίσι!


Στην πόλη του Φωτός οι τιμές των ακινήτων έχουν τριπλασιαστεί, μέσα σε δέκα χρόνια, όσον αφορά την αξία των παλαιών κτιρίων, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τα νεόδμητα έχει διπλασιαστεί, σύμφωνα με έρευνα της Διαμερισματικής Υπηρεσίας Πληροφόρησης για την Κατοικία (Adil 75).


«Πιο καλός κόσμος» μπορεί ν’ αγοράσει σήμερα στο Παρίσι, υποστήριξε ο Ρενέ Ντουτρέ, πρόεδρος της Adil 75 και οικολόγος βουλευτής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιγκαρό.

Η έκθεση της Adil αποκαλύπτει πως «στο Παρίσι οι τιμές των ακινήτων έχουν πολλαπλασιαστεί επί τρία σε μία δεκαετία» (επί 2,8 συγκεκριμένα) στα παλαιά ακίνητα.

Όσον αφορά τον τομέα των νεόδμητων (που είναι πολύ λιγότερα στο Παρίσι) «η αύξηση είναι λιγότερο εξωφρενική: το 2001 ένα νέο διαμέρισμα στο Παρίσι κόστιζε 4.730 ευρώ/μ2 έναντι 10.490 ευρώ/μ2 δέκα χρόνια αργότερα, δηλ. μία αύξηση κατά 122%», προκύπτει από την μελέτη.

«Οι νέοι ιδιοκτήτες στο Παρίσι βαίνουν προς εξαφάνιση», τονίζεται στην έκθεση, καθώς τα δάνεια με μηδενικό επιτόκιο αφορούν πλέον μόνον αγορά νεόδμητης κατοικίας.





zougla.gr