Σελίδες

Thessaloniki video tour

29/6/12

Το πιο «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού!


Κάνει αφόρητη ζέστη έξω και θέλετε άμεσα την ιδανική θερμοκρασία στο αυτοκίνητο; Οι επιβάτες στην καμπίνα είναι αρκετοί και το σύστημα κλιματισμού δεν έχει καλή απόδοση; Η Lexus βρήκε την απάντηση σε όλα αυτά, παρουσιάζοντας ένα καινοτόμο σύστημα που καταναλώνει παράλληλα και λιγότερη ενέργεια.

Πρόκειται για το νέο σύστημα κλιματισμού S-Flow, το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί στο Lexus GS 450h και έχει λάβει βραβείο καινοτομίας. Ο κλιματισμός λειτουργεί αυτόματα, με τους αισθητήρες που διαθέτει να παρακολουθούν ακόμα και σε ποιο κάθισμα κάθεται κάποιος. Αν, για παράδειγμα, αυτό του συνοδηγού είναι άδειο ενώ πίσω βρίσκεται ακόμα ένας επιβάτης, οι αεραγωγοί στα καθίσματα που δεν κάθεται κανείς κλείνουν αυτόματα. Η ροή του αέρα και η ποσότητα ρυθμίζονται επίσης αυτόματα και πηγαίνουν μόνο στην κατεύθυνση του οδηγού και του επιβάτη πίσω. Όλα αυτά συμβαίνουν, αφότου έχει υπολογιστεί η εξωτερική θερμοκρασία και η ιδανική για την καμπίνα.

Αν υπάρχουν πέντε επιβάτες στο αυτοκίνητο και έξω έχει καύσωνα ή παγωνιά, ρυθμίζεται πάλι αυτόματα, ώστε η θερμοκρασία να έρθει αμέσως στα φυσιολογικά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από ιδανικές συνθήκες στην καμπίνα, μειώνεται και η ενέργεια. Παράλληλα, το σύστημα κλιματισμού έχει και ειδικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα. Χάρη στη νανοτεχνολογία, απελευθερώνει σωματίδια τα οποία «αιχμαλωτίζουν» σκόνη, μυρωδιές ή οτιδήποτε άλλο, προσφέροντας ένα πεντακάθαρο περιβάλλον.





zougla.gr