Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/5/12

Ιδού το έργο των νεοταξιτών! Globo – Το νέο παγκόσμιο νόμισμα;


Ιδού η απάντηση σε όσους μιλούσαν για ..θεωρίες συνομωσίας περί νεοταξιτών! Το νέο παγκόσμιο νόμισμα, που οραματίζονται οι δήθεν ανύπαρκτοι νεοταξίτες! Το Globo! Πρόκειται για ένα δήθεν «έργο τέχνης» που εμφανίστηκε στην έδρα της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για το «Globo», την ιδέα για ένα μελλοντικό παγκόσμιο νόμισμα.



Αυτή είναι άραγε η επιθυμία των διεθνών τραπεζιτών; Ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα για έναν «ενιαίο κόσμο»; Με την «λύση» αυτή οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα σχεδόν το σύνολο των εμπορικών συναλλαγών στον κόσμο και θα εμφανίζονταν ..ως «Μεσσίες» της κρίσης! Αφορμή μάλιστα για να γίνουν γνωστά αυτά τα χαρτονομίσματα, είναι σύμφωνα με το redskywarning.blogspot.com, ότι κάποιοι έβαλαν στο μάτι το Globo και εξαφάνισαν μερικά από τα κεντρικά γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας!

Όπως αναφέρει η Sheila Ribeiro, την περασμένη Πέμπτη, μια βαλίτσα γεμάτη Globos εξαφανίστηκε από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που έχει τίτλο «Σχετικά με την Αλλαγή»…. Τυχαίος και ο τίτλος της έκθεσης ε; ..Αυτή η «ληστεία τράπεζας» εγείρει πολλά ερωτήματα. Ποιος θα έκλεβε ένα συμβολικό νόμισμα; Γιατί να το κάνει; Έχει καμία αξία ή είναι απλά ένα πόστερ; Και πώς διέφυγε από την ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Παγκόσμιας Τράπεζας; Δεν μιλάμε για ένα απλό κτίριο αλλά για ένα φρούριο. Το Globo, ένα παγκόσμιο νόμισμα που εμπνεύστηκε το 2008 ο Nicky Enright και δημιουργήθηκε από τη ψηφιακή σύντηξη διαφόρων νόμιμων εθνικών νομισμάτων. Πριν από την κλοπή στην Παγκόσμια Τράπεζα, το Globo είχε εκτεθεί δύο φορές στο Exit Art (Νέα Υόρκη), στο The Ice Box/Crane Arts (Φιλαδέλφεια), ενώ παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Forbes.

Αν ήταν απλά μια ζωγραφιά προς τι αυτή η διαφήμισή του; Εκτός από έκθεμα σε γκαλερί όμως, το Globo υπάρχει ως παρέμβαση στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας. Ο Enright πληρώνει με αυτό λογαριασμούς ως νόμιμο νόμισμα και το χρησιμοποιεί σε θυρίδες ανταλλαγής χρημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας δυσπιστία και συζήτηση. Το Globo ως μίξη διαφόρων χρημάτων δίνει ένα «όραμα ενότητας του κόσμου και προόδου», ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει την ολοένα αυξανόμενη επιρροή της παγκοσμιοποίησης στην οικονομία και τις επιχειρήσεις. ..Πάντως, έτσι για να βάλλουμε ένα ερώτημα προς υπόθεση ..για να μπορέσει να εμφανιστεί ένα νόμισμα που θα «ένωνε» όλες τις οικονομίες παγκοσμίως, ή τουλάχιστον αυτές που θα συμμετείχαν σε αυτό, τι θα χρειαζόταν πρώτα να συμβεί;;; Μα και βέβαια τα υπάρχοντα νομίσματα και νομισματικές πολιτικές να αποτύχουν παταγωδώς και να καταρρεύσουν ..φαντασμαγορικά!!!