Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/5/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ



ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                                       Θεσσαλονίκη, 30.05.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

«Οι κρατικοδίαιτοι και οι παρασιτικοί, το βαθύ, βολεμένο και επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ μεταμφιεσμένο σε επαναστατημένη Αριστερά, μετακόμισε στην Κουμουνδούρου. Χωραφάς, Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, ισχυροί σύμβουλοι του Άκη χθες, είναι σήμερα σύμβουλοι και πρόσωπα κλειδιά δίπλα στον κ. Τσίπρα, είναι τα πρόσωπα που κατευθύνουν τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο Παν. Ψωμιάδης στη Συνέντευξη Τύπου, που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για την πρόοδο της προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο κ. Ψωμιάδης εξέφρασε την απορία του για πώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να ανταπεξέρχεται σε «μία πλούσια προεκλογική καμπάνια», σημειώνοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν έναν ιμιτασιόν Ανδρέα Παπανδρέου».
 Ο Επικεφαλής της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα Βόρειας Ελλάδας παρουσίασε στους δημοσιογράφους το όχημα με τα χρώματα και τα συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας, με το οποίο, όπως είπε, «χωρίς κουστωδίες και προκλητικές καμπάνιες θα φτάσουμε σε κάθε χωριό για να ξυπνήσουμε το θηρίο της Κεντροδεξιάς και να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι με την Ελλάδα δεν παίζουμε».
Ο ίδιος, με τη φράση «το θηρίο ξυπνά» μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην οργανωμένη βάση του κόμματος αλλά και στην κοινωνία, κλίμα που συναντά στις περιοδείες που ήδη έχει ξεκινήσει. 
«Δε θέλουμε και δεν πρέπει να παραδώσουμε την Ελλάδα στη θολή κουλτούρα της Αριστεράς, στους υπερασπιστές της «17 Νοέμβρη», στις συνιστώσες του αρνητισμού και της αντίδρασης, στους αρνητές της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στην ίδια Συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης τόνισε ότι το πρόγραμμα της προεκλογικής εκστρατείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την σύσταση Επιτροπών Προεκλογικού Αγώνα σε κάθε καποδιστριακό Δήμο, με επικεφαλής μέλη του συνδυασμού και τη συμμετοχή στελεχών από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, των επιστημονικών συλλόγων και των κοινωνικών οργανώσεων.
Οι περιοδείες του κ. Ψωμιάδη άρχισαν χθες από το Κιλκίς, συνεχίζονται σήμερα με τις Σέρρες και το τριήμερο Παρασκευή- Κυριακή στη Θράκη (δείτε τα αναλυτικά προγράμματα στην ιστοσελίδα της ΝΔ Θεσσαλονίκης www.ndthessaloniki.gr).

Ακολουθεί όλο το κείμενο της εισήγησης του κ. Ψωμιάδη στη Συνέντευξη Τύπου.




v     Στις εκλογές της 6ης Μαΐου αφεθήκαμε στη σιγουριά της νίκης.
v     Από τις πρώτες επαφές που είχα στους νομούς διαπίστωσα ότι το θεριό κοιμόταν.
v     Αλλά σιγά σιγά ξυπνά και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα νικήσουμε, θα νικήσει η Ελλάδα, θα νικήσει η ελπίδα.
v     Πίστευα αλλά δεν φανταζόμουν τόσο πολύ ότι η δική μου παρουσία θα δημιουργούσε μια τέτοια δυναμική όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
v     Αυτό που ακούω παντού είναι «έπρεπε να μπεις εσύ μπροστά για να ξυπνήσουμε;»   
v     Μπαίνουμε στη φωτιά, κατεβαίνουμε στους δρόμους, ακούμε την κοινωνία, μιλάμε με το λαό.
v     Ζητάμε συγγνώμη για τα λάθη μας, λέμε την αλήθεια στους πολίτες.
v     Να μην αφήσουμε κανέναν να ξεπατώσει άλλο το λαό μας.
v     Το χρέος προς την πατρίδα είναι πιο βαρύ από το χρέος σε δανειστές και κόμματα.
v     Ήδη ξεκινήσαμε, χωρίς θόρυβο και προκλητικές καμπάνιες, χωρίς κουστωδίες, με το μικρό λεωφορείο θα φτάσουμε σε κάθε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας για ν’ ακούσουμε την κοινωνία και τους πολίτες.
v     Και για να δώσουμε το μήνυμα της ΝΔ. Γιατί «με την Ελλάδα δεν παίζουμε!»
v     Ήδη πέρα από τις δικές μας διαπιστώσεις ότι ο κόσμος, οι οργανώσεις οι βουλευτές και οι πολιτευτές κινητοποιούνται, οι δημοσκοπικές μετρήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της αλλά και ότι οι διαρροές έχουν σταματήσει.
v     Αδελφωμένοι και αποφασισμένοι προχωράμε. Κι όπως είπα και στη Συνδιάσκεψη, χωράνε κι άλλοι, χωράνε όλοι!
v     Οι μεγάλες μάχες κερδίζονται όταν είμαστε ενωμένοι.
v     Δε χρειάζεται η να πονέσει άλλο η Κεντροδεξιά.
v     Χαίρομαι γιατί από την πρώτη στιγμή στέλνω μηνύματα, τα μηνύματα του κόσμου, και η ηγεσία της παράταξης παίρνει θέση, όπως πχ για το θέμα της μετενέργειας, τασσόμενη υπέρ των συλλογικών συμβάσεων.
v     Και πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα ακούσουμε και πιο συγκεκριμένα πράγματα που αφορούν τον πολίτη που οδηγήθηκε στην απελπισία από την πολιτική των τελευταίων δύο ετών.  
v     Δε θέλουμε και δεν πρέπει να παραδώσουμε την Ελλάδα στη θολή κουλτούρα της Αριστεράς, στους υπερασπιστές της «17 Νοέμβρη», στις συνιστώσες του αρνητισμού και της αντίδρασης, στους αρνητές της Ευρωπαϊκής Προοπτικής της χώρας.
v     Η νίκη είναι βέβαιο ότι είναι δική μας, γιατί οι θυσίες του Λαού δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
v     Όλοι μαζί θα ανταμώσουμε την ελπίδα.
v     Πολλοί λένε και γράφουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θυμίζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1981. Πράγματι έτσι είναι, αλλά σε λάθος κατεύθυνση. Όμως ήρθε η ώρα να μην κρύψουμε την αλήθεια.
v     Τα φαντάσματα της δεκαετίας του ’80 επιστρέφουν. Πίσω από τα όμορφα λόγια και το αγγελικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα βλέπουμε ότι υπάρχουν τα ίδια «δημιουργικά» μυαλά εκείνης της περιόδου. Μόνο που είναι κακιάς μορφής, παλιάς κοπής και φθαρμένα.
v     Οι κρατικοδίαιτοι και οι παρασιτικοί, το βαθύ, βολεμένο και επικίνδυνο ΠΑΣΟΚ μεταμφιεσμένο σε επαναστατημένη Αριστερά, μετακόμισε στην Κουμουνδούρου.
v     Χωραφάς, Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, ισχυροί σύμβουλοι του Άκη χθες, είναι σήμερα σύμβουλοι και πρόσωπα κλειδιά δίπλα στον κ. Τσίπρα, είναι τα πρόσωπα που κατευθύνουν τον κ. Τσίπρα. Πίσω από αυτόν, όπως διαβάζουμε, υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν στην έξοδο από το ευρώ, η συμμορία της δραχμής ή το λόμπι της δραχμής όπως το είπε ο κ. Σαμαράς στη Συνδιάσκεψη.
v     Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα γράφουν έγκριτες εφημερίδες. Το ερώτημα είναι τι εκφράζουν αυτά τα μπουμπούκια;
v     Δεν είναι περίεργο ότι ξαφνικά δυνάμωσε οικονομικά ο ΣΥΡΙΖΑ;
v     Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή πλούσια προεκλογική καμπάνια;
v     Ποιοι καθοδηγούν και ποιοι χρηματοδοτούν; 
v     Πάντως, ο Σόρος, ο βασιλιάς των κερδοσκόπων, όπως γράφεται, στηρίζει Τσίπρα.
v     Οι τυχοδιώκτες υποσχέσεων προσπαθούν να κατασκευάσουν το νέο Ανδρέα Παπανδρέου, ιμιτασιόν φυσικά, θέλουν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του ’80.
v     Προσωπικά, ως πολίτης δε θέλω να ξαναζήσω αυτή τη δεκαετία, δεν θέλω να ξαναπάω πίσω. Αυτή τη δεκαετία μαζί με τα τελευταία δύο χρόνια πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός.
v     Γι’ αυτούς, ένα είναι βέβαιο: με τις παροχές και τις μαγικές υποσχέσεις δεν εκφράζουν το νέο και το αληθινό. Αντίθετα, είναι οι πιο γνήσιοι εκφραστές του διεφθαρμένου και καταδικασμένου χθες.
v     Αν πάμε στη δραχμή, θα χάσουμε το 50% της αξίας του ευρώ.
v     Σκεφθείτε να βγούμε από την ευρωζώνη, να εκδοθεί το ευρωομόλογο κι εμείς να μην είμαστε εκεί και να χάσουμε την ευκαιρία!
v     Δεν πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στην αριστερή δικτατορία του ΣΥΡΙΖΑ.