Σελίδες

Thessaloniki video tour

1/5/12

Π. Κοκκόρης: "Η Εκκλησία κοντά στον πολίτη, το Κράτος απαθής θεατής"


* Του Παναγιώτη Κοκκόρη
"Η εποχή όπου ο κόσμος  ανεχόταν να του χαϊδεύουν  τα αυτιά πέρασε ανεπιστρεπτί. Η περίοδος όπου περίμενε με  υπομονή να δει το φως.. στην  άκρη του τούνελ  πήρε τέλος  και τη θέση της υπομονής  πήρε η αγανάκτηση και ο  θυμός, η απογοήτευση και τα  δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα  για το τι μας περιμένει  μετά τις εκλογές.


Πώς να μην έχει  φωλιάσει ο φόβος στις ζωές  των πολιτών όταν οι αριθμοί  και η πραγματικότητα καταδεικνύουν  την θλιβερή, τη ζοφερή  εικόνα  της πόλης που έσφυζε από  ζωή και σήμερα μετρά άνεργους  και άπορους που δεν μπορούν  να ζήσουν τις οικογένειες  τους.
Μόνο σοκ και δέος  προκαλεί η είδηση σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μητροπόλεις της πόλης, Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως, ότι χιλιάδες  συμπολίτες μας γευματίζουν καθημερινά στα συσσίτια. Σχεδόν διπλασιάστηκε το ποσοστό τους τελευταίους δυο μήνες όσων προμηθεύονται τα τρόφιμα τους και ρουχισμό από την ενορίες και μάλιστα με διακριτικό τρόπο για να μην τους βλέπουν τα παιδιά τους.
Εδώ αναδεικνύεται ένα τεράστιο  κοινωνικό πρόβλημα και ταυτόχρονα  ο κοινωνικός ρόλος της εκκλησίας  που κάνει πράξη την αλληλεγγύη.
Δεν αρκεί όμως να σκύβει πάνω στα προβλήματα του κόσμου μόνο η εκκλησία και το κράτος να μένει μακρινός ,ουδέτερος και απαθής θεατής. Υπό άλλες συνθήκες σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε αυτό να είναι κανονικά έργο του κράτους και να συνδράμουν   σ αυτό το έργο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Στην περίπτωση μας  αυτό το έργο το έχει αναλάβει η εκκλησία διότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόνοια από το κράτος μα είναι εντελώς απόν.
Αν λοιπόν δεν είναι  κοινωνικό πρόβλημα τα γεμάτα  συσσίτια ,τότε τι είναι;  Αν  αυτό δεν προκαλεί την οργή  τότε τι μπορεί να προκαλέσει..
Είμαι σίγουρος ότι κάθε  πολίτης της Θεσσαλονίκης διαισθάνεται  την κρισιμότητα και θα κάνει  τη σωστή επιλογή.
Είμαι βέβαιος ότι ο πολίτης  μπροστά στην κάλπη θα πάρει  τη σωστή απόφαση έχοντας στο  μυαλό του τις εικόνες εξαθλίωσης  και την ελπίδα της αλλαγής  και της επόμενης μέρας.
Η ΝΔ  με την οποία έχω συντάξει τις δυνάμεις  μου, με ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται, αγωνιούν ,συμπάσχουν και οφείλουν να δώσουν τη μάχη για την ευημερία και το καλύτερο μέλλον πιστεύει  στην αλλαγή και πως όλοι  μαζί μπορούμε να ελπίζουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε…
Σε αυτή την περίπτωση  θα έπρεπε να επιστρατεύσουμε όλες τις αξίες μας, να βρούμε  όλα εκείνα που μας ενώνουν ώστε να συνταχθούμε όλοι μαζί οι πολίτες και το κράτος σε μια κοινή πορεία για ένα καλύτερο μέλλον...".
Ο Παναγιώτης Κοκκόρης είναι υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ.