Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/12

Spiegel: «Ακύρωση της επίσκεψης Μέρκελ επιφέρει η φυλάκιση Τιμοσένκο»


 Spiegel: «Ακύρωση της επίσκεψης Μέρκελ επιφέρει η φυλάκιση Τιμοσένκο»

  • 0
     



Η καγκελάριος ίσως να μην παρουσιαστεί στον αγώνα της Γερμανίας στο Εuro
Πηγή: AP
 

Εν μέσω του σάλου που έχει δημιουργηθεί με την καταγγελία της αρχηγού της ουκρανικής αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο, για ξυλοδαρμό της από δεσμοφύλακες, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται σε δημοσίευμα του «Spiegel» να εξετάζει το ενδεχόμενο να ακυρώσει την επίσκεψή της στην Ουκρανία τον Ιούνιο για το Euro 2012 εάν δεν έχει αποφυλακιστεί η Τιμοσένκο. «Εάν η Τιμοσένκο δεν έχει αποφυλακιστεί μέχρι την έναρξη του Euro, τον Ιούνιο, οι γερμανοί ποδοσφαιριστές πιθανότατα θα παίξουν χωρίς να έχουν τη Μέρκελ στην εξέδρα» αναφέρει το περιοδικό «Spiegel» χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του.
Η Ουκρανία συνδιοργανώνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου μαζί με τη γειτονική Πολωνία από τις 8 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου. Η γερμανίδα καγκελάριος συνήθως παρακολουθεί τους σημαντικούς αγώνες που δίνει η γερμανική εθνική ομάδα.
Σύμφωνα με το «Spiegel» το παράδειγμα της Μέρκελ μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησής της. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης που ρωτήθηκε για το θέμα, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοαχίμ Γκάουκ ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γιάλτα της Ουκρανίας εξαιτίας της υπόθεσης Τιμοσένκο.