Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/12

Προβληματίζονται οι Γερμανοί επενδυτές από την ελληνική γραφειοκρατία

Προβληματίζονται οι Γερμανοί επενδυτές από την ελληνική γραφειοκρατία


Ένα νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις επενδύσεις και θα λύνει
 τα προβλήματα της γραφειοκρατίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι Γερμανοί επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Χανς-Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία.

 «Πότε θα πάνε οι Γερμανοί βιομήχανοι να επενδύσουν στην Ελλάδα; Όταν θα έχουν τη σιγουριά ότι εκεί υπάρχει μια επενδυτική ευκαιρία, ότι αξίζει τον κόπο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κάιτελ, ενώ τοποθετείται και στην εξελισσόμενη συζήτηση περί λιτότητας ή ανάπτυξης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας:«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να οργανωθεί με κρατικά μέσα και δη για κράτη που ήδη έχουν υψηλά χρέη. Στην Ελλάδα η όλη κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εάν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα δεν πάρουν στα σοβαρά την ευθύνη που έχουν να επενδύσουν προκειμένου να υπάρξει υγιής οικονομία.

 Αυτή είναι η ανάπτυξη που χρειαζόμαστε επίσης στην Ιταλία, στην Ισπανία και αλλού και όχι η κρατική βοήθεια, την οποία πλέον τα κράτη δεν μπορούν να παρέχουν εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα», αναφέρει.