Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/12

Κάιτελ: Προϋπόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα η πάταξη της γραφειοκρατίας


 Κάιτελ: Προϋπόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα η πάταξη της γραφειοκρατίας

  • 0



Ενα νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις επενδύσεις και θα λύνει τα προβλήματα της γραφειοκρατίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι γερμανοί επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων Χανς-Πέτερ Κάιτελ, σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία.


«Πότε θα πάνε οι γερμανοί βιομήχανοι να επενδύσουν στην Ελλάδα; Όταν θα έχουν τη σιγουριά ότι εκεί υπάρχει μια επενδυτική ευκαιρία, ότι αξίζει τον κόπο», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κάιτελ, ενώ τοποθετείται και στην εξελισσόμενη συζήτηση περί λιτότητας ή ανάπτυξης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας:
«Η ανάπτυξη δεν μπορεί να οργανωθεί με κρατικά μέσα και δη για κράτη που ήδη έχουν υψηλά χρέη. Στην Ελλάδα η όλη κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εάν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα δεν πάρουν στα σοβαρά την ευθύνη που έχουν να επενδύσουν προκειμένου να υπάρξει υγιής οικονομία. Αυτή είναι η ανάπτυξη που χρειαζόμαστε επίσης στην Ιταλία, στην Ισπανία και αλλού και όχι η κρατική βοήθεια, την οποία πλέον τα κράτη δεν μπορούν να παρέχουν εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα», αναφέρει.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ