Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/12

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει γίνει πιο αλαζονική»


 «Η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει γίνει πιο αλαζονική»

  • 0
     



 
Η συμπεριφορά της Τουρκίας έχει γίνει πιο αλαζονική και σκληρή σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.
 
 Ο πρόεδρος επισήμανε ότι η προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, μέσω της διαδικασίας των συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του, «δεν έχει δώσει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα». Ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος μιλούσε σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων Αθηνών, Παλέρμου και Γρανάδας, κατήγγειλε την Τουρκία ότι εκβιάζει την Κύπρο, απειλώντας να εφαρμόσει διάφορα μέτρα, ενόψει της ανάληψης τον Ιούλιο της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία. «Αυτή η στάση αποτελεί περιφρόνηση προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε.
Αν η τουρκική ηγεσία δεν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο Κυπριακό και δεν σταματήσει να εφαρμόζει τα προκλητικά της σχέδια για δημιουργία κρίσεων στην Κύπρο και γύρω από την Κύπρο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μέλος της ΕΕ, προειδοποίησε ο Κύπριος Πρόεδρος. Αυτή η συμπεριφορά της Άγκυρας «εμάς δεν μας βολεύει, ούτε την Κύπρο ούτε την Ελλάδα, διότι έτσι η Τουρκία θα συνεχίσει την προκλητική της στάση και θα επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα και της Κύπρου και της Ελλάδας» επεσήμανε.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε και στο θέμα της πολιτογράφησης εποίκων, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε να ευλογηθεί ο εποικισμός και να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση της τουρκοκυπριακής κοινότητας και κατ’ επέκταση του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας».