Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/12

Παραίτηση των μελών του Δ.Σ. στην ΕΝ.ΚΛΩ.


Την απόφαση να παραιτηθούν πήραν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. καθώς όπως ανακοίνωσαν, θεώρησαν ότι έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της εταιρείας, στο πλαίσιο της εντολής που έλαβαν από τη Γενική της Συνέλευση με σκοπό τη διάσωση και αναδιάρθρωσή της.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής: «το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 24 Μαρτίου 2010, μετά από μία περίοδο ανυπαρξίας διοικήσεως της εταιρείας, με σημαντικότατες οφειλές προς το προσωπικό, το οποίο για το λόγο αυτό είχε κατά το μεγαλύτερό του μέρος ασκήσει το δικαίωμα επισχέσεως εργασίας, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και λοιπούς πιστωτές. Συνέταξε επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας, το οποίο εγκρίθηκε από τα εμπλεκόμενα μέρη (Πολιτεία, τράπεζες, εργαζόμενοι, μέτοχοι), στη βάση του οποίου εκδόθηκε εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία απαιτούσαν οι τράπεζες, στις 30 Ιουνίου 2010.
Για λόγους που είναι ήδη γνωστοί και έχουν ανακοινωθεί, το επιχειρησιακό σχέδιο δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ, εξαιτίας της απαίτησης δύο εκ των τραπεζών να ληφθεί προηγουμένως από την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συμβατό της ως άνω εγγύησης προς το κοινοτικό δίκαιο.

Επειδή, για το λόγο αυτό, η προβλεπόμενη χρηματοδότηση ουδέποτε εκταμιεύθηκε, η Διοίκηση της εταιρείας, σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσής της, αποφάσισε να αναζητήσει άλλο τρόπο αναδιάρθρωσής της εταιρείας δια της αναζήτησης τυχόν επενδυτικού ενδιαφέροντος. Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν, δεδομένου ότι την 27 Ιουνίου 2011 επενδυτικό κεφάλαιο του εξωτερικού υπέβαλε επίσημη πρόταση εξαγοράς των τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Δυστυχώς, παρά την πάροδο επτά μηνών διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, και μετά από συνεχείς καθυστερήσεις και διαφοροποιήσεις απαιτήσεων εκ μέρους κάποιων, τουλάχιστον, από τις πιστώτριες τράπεζες και εταιρείες leasing, ο επενδυτής απέσυρε την 19 Ιανουαρίου 2012 την επενδυτική του πρόταση. Κατόπιν τούτου, η Διοίκηση της εταιρείας, απευθύνθηκε προς τις δανείστριες τράπεζες προκειμένου να διασφαλίσει την προσωρινή, έστω, διατήρηση εν ζωή της εταιρείας ώστε να αναζητηθεί νέος τρόπος διάσωσής της.

Δυστυχώς, ουδεμία επί της ουσίας ανταπόκριση υπήρξε στο αίτημα της εταιρείας. Κατόπιν τούτου, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θεωρώντας ότι έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της εταιρείας, στο πλαίσιο της εντολής που έλαβαν από τη Γενική της Συνέλευση με σκοπό τη διάσωση και αναδιάρθρωσή της, και αφού επί δύο σχεδόν έτη έπραξαν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να επιτύχουν το σκοπό αυτό, αποφάσισαν να παραιτηθούν. Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας όχι μόνο για την αμέριστη στήριξή τους στο έργο του, αλλά και για τις δημιουργικές και στην κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της εταιρείας ενέργειες και τοποθετήσεις τους.

Προηγουμένως, και προκειμένου να εξασφαλίσει τη δυνατότητα εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την πρόσκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την 22 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ.. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση.

Παραιτούμενος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Μουσουλίδης ανέφερε ότι, αν και δεν υφίσταται πλέον Διοίκηση της εταιρείας μετά τις σημερινές παραιτήσεις του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, παραμένει στη θέση του ως μισθωτός της εταιρείας, προκειμένου να επιληφθεί, στο μέτρο του δυνατού και μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα των τρεχουσών αναγκών της εταιρείας, ιδίως δε της φύλαξης των περιουσιακών της στοιχείων, των αρχείων και των βιβλίων της».





zougla.gr