Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/1/12

Ρόδος: Οι διαρρήκτες δεν βρήκαν χρήματα και έφαγαν τα κόλλυβα

Ρόδος: Οι διαρρήκτες δεν βρήκαν χρήματα και έφαγαν τα κόλλυβα
Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι εισέβαλαν στον Ι. Ν. του Ταξιάρχη
του κεντρικού κοιμητηρίου της Ρόδου παραβιάζοντας την πίσω πόρτα της εκκλησίας με σκοπό να ανοίξουν το παγκάρι.

 Παρά τις επίμονες προσπάθειες τους όμως δεν τα κατάφεραν να σπάσουν τις κλειδαριές του χρηματοκιβωτίου και έτσι ξέσπασαν πάνω στα κόλλυβα που ήταν φτιαγμένα για την πρωινή κηδεία. Αφού τα καταβρόχθισαν όλα βγήκαν από την εκκλησία και πήγαν στο καφενείο του κοιμητηρίου όπου έσπασαν το πίσω παράθυρο και μπήκαν ψάχνοντας για χρήματα.

 Αφού πήραν 5 ευρώ μόνο υπήρχαν σε ένα ντουλάπι έγινα άφαντοι αφήνοντας πίσω τους μόνο ζημιές.Να σημειωθεί ότι το κοιμητήριο δεν φυλάσσετε τη νύχτα, ενώ στο παρελθόν είχε ξανασυμβεί απόπειρα διάρρηξης αποτυχημένη όμως αφού οι καντηλανάφτισσες που βρίσκονται εκεί από τα ξημερώματα τους είδαν και ειδοποίησαν την ασφάλεια πιάνοντας τους επ' αυτοφώρω.

 Δυστυχώς όμως στα πλαίσια της ''επιβολής της τάξης'' από τη νέα δημοτική αρχή, ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου αφαίρεσε τα κλειδιά της εισόδου από τις γυναίκες που ανάβουν τα καντήλια και έτσι η στοιχειώδης φύλαξη που παρείχαν στο κοιμητήριο έπαψε να υφίσταται αφού πηγαίνουν το πρωί πια με το που ανοίξουν τις πύλες του οι δημοτικοί υπάλληλοι.