Σελίδες

Thessaloniki video tour

21/9/11

Εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων για αιολικούς σταθμούς στην Καρδίτσα


Εγκρίθηκαν, με αποφάσεις της Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι περιβαλλοντικοί όροι για τα εξής έργα:


1. Περιβαλλοντικοί όροι αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ιδιοκτησίας «ΑΝΕΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Εν.Ε.» με διακριτικό τίτλο ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. ισχύος 21,25 MW, στη θέση Προφήτης Ηλίας, στον Δήμο Αργιθέας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

2. Περιβαλλοντικοί όροι αιολικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, ιδιοκτησίας «RENEX – GWE ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε.», ισχύος 16,8 MW, στη θέση Πύργος και Αετός, στην κοινότητα Ανατολικής Αργιθέας, στον Δήμο Αργιθέας, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

3. Περιβαλλοντικοί όροι του έργου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΚΟΙΤΗΣ ΣΟΦΑΔΙΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ», στον ομώνυμο Δήμο, της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Το έργο αφορά στον καθαρισμό, τη διαμόρφωση και την κατασκευή καταλλήλων τεχνικών έργων για τη διευθέτηση της κοίτης τμήματος του Σοφαδίτη ποταμού, μήκους περίπου 980 μέτρων (από το συνολικό 1.700 μ.), εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης των Σοφάδων.

Σκοπός του έργου είναι αφενός η σταθεροποίηση της γεωμετρίας της κοίτης του ποταμού, ώστε να αποφευχθεί η διάβρωσή της και να αποκτήσει την αναγκαία προστατευτικότητα για την παραλαβή των πλημμυρικών παροχών, και αφετέρου η αναβάθμιση και αξιοποίηση της άμεσης και ευρύτερης περιοχής του ποταμού.
zougla.gr