Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/7/11

Φώς (;) στο αμερικανικό οικονομικό τούνελ


Φώς (;) στο αμερικανικό οικονομικό τούνελ
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ έκρινε σήμερα ότι η κρατική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών «διακυβεύεται», επειδή στο Κογκρέσο προκύπτει αδιέξοδο, που εμποδίζει την εξεύρεση συμφωνίας ώστε να αυξηθεί το όριο του δημόσιου χρέους και να αποφευχθεί η στάση πληρωμών του δημοσίου.


«Τα διακυβεύματα δεν μπορεί να είναι υψηλότερα. Η κρατική ασφάλεια του έθνους μας, κάθε αμερικανικής οικογένειας, διακυβεύονται», τόνισε ο γερουσιαστής Ρέιντ.

Επίσης ο κ. Ρέιντ ανέφερε ότι «η δική του πρόταση θα αυξήσει το όριο δανεισμού του δημοσίου έως τον Μάρτιο του 2013», επιμένοντας ότι η ανάλογη «νομοθετική πρόταση των Ρεπουμπλικάνων είναι πιο βραχυπρόθεσμη» και προσκαλώντας τους Ρεπουμπλικάνους, να υιοθετήσουν τη δική του πρόταση.

Ειδικά ο γερουσιαστής Ρέιντ ζήτησε από τον Ρεπουμπλικάνο ομόλογό του Μιτς Μακόνελ «να καθίσουν μαζί και να συνεργαστούν» σε μία συμβιβαστική λύση περικοπής των δημοσίων δαπανών και αύξησης του ορίου του χρέους του δημοσίου, έως τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου.

Όμως ο γερουσιαστής Μακόνελ έχει δείξει δημόσια προτίμηση για το νομοσχέδιο περικοπής δημοσίων δαπανών, που δεν μπόρεσε να θέσει σε ψηφοφορία χθες Πέμπτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος του Σώματος, Τζον Μπένερ.

Προκύπτει από καλά πληροφορημένες πηγές στο κοινοβούλιο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιχειρήσουν αργότερα σήμερα να επαναφέρουν το νομοσχέδιο αυτό (με περικοπές 915 δισ. δολαρίων και αύξηση του δημόσιου χρέους για λίγους μήνες ) προς ψήφιση.

Ο γερουσιαστής Ρέιντ αποσαφήνισε ότι από τη Γερουσία παρόμοιο νομοσχέδιο δεν θα εγκριθεί.

Την ελπίδα ότι τα δύο κόμματα θα καταλήξουν ακόμα και εντός της σημερινής ημέρας και για τα δύο ανωτέρω θέματα σε μια συμβιβαστική λύση εξέφρασε σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο σημαίνων Δημοκρατικός γερουσιαστής, Τσαρλς Σούμερ.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, «έως τα μεσάνυκτα της 2ας Αυγούστου η Γερουσία θα έχει εγκρίνει νομοσχέδιο», που να περιέχει λύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα.
newsbeast.gr