Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/11

Πολιτική χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης

Η ανάπτυξη πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, για πτήσεις χαμηλού κόστους, με ταυτόχρονη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου συζητήθηκε σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε ότι στόχος είναι να λειτουργήσει ένα μικρό αεροδρόμιο που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες της 124 ΠΒΕ και από την άλλη μεριά θα αναπτυχτεί και ως πολιτικό αεροδρόμιο, χαμηλού κόστους, που θα εξυπηρετεί τα τσάρτερ και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εμπορευματικής μεταφοράς.

Σημείωσε ότι και ως υφυπουργός Πολιτισμού είχε εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά τότε οι συνθήκες δεν ευνοούσαν μια τέτοια εξέλιξη, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές μελέτες και ξεκαθάρισε ότι το έργο θα γίνει κυρίως με αυτοχρηματοδότηση.

Ο κ. Τατούλης είπε ακόμα πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό στο Ναύπλιο και ανέφερε ότι θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και Σύμβουλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Δημήτρης Πολλάλης είπε ότι πρόκειται για μία αναγκαία υποδομή για την ανάπτυξη της περιφέρειας και υπογράμμισε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από tour operators για τη χρήση του αεροδρομίου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου της Αργολίδας.

Με αυξημένη πλειοψηφία εκκρίθηκε η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε μεικτό, εμπορευματικό και επιβατικό χαμηλού κόστους με αυτοχρηματοδότηση. Την εισήγηση υπερψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.
zougla