Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/11

ΕΝΕΡΓΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Χ.ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην υπόθεση της Κερατέας κάλεσε τη Δικαιοσύνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής...



Mετά το τέλος συνάντησης που είχε με ευρωβουλευτές για το μεταναστευτικό, χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή απαράδεκτη, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να σημειώνεται κλεφτοπόλεμος.

Σημείωσε πως ορισμένοι επιχειρούν με συστηματικό τρόπο να μετατρέψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν οργανωμένο χώρο για την διαχείριση των απορριμμάτων σε αστυνομική υπόθεση, και συμπλήρωσε: «Κάποιοι είναι οχυρωμένοι πίσω από την κατάσταση, κάποιοι ωφελούνται».

«Φέρουν ευθύνη όσοι πρωτοστατούν στα επεισόδια και καλύπτουν έκνομες ενέργειες» πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

Παραδέχθηκε ότι η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί, την κάλεσε ωστόσο να λάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, ενώ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση είπε πως «ρόλος της είναι να προστατέψει τις ζωές και τα δικαιώματα των πολιτών».

Όλοι εκείνοι που αρνούνται το διάλογο με τους αρμόδιους υπουργούς και υποθάλπουν τα επεισόδια φέρουν ευθύνη, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για το νέο κλείσιμο της λεωφόρου Λαυρίου με μεγάλες πέτρες που τοποθέτησαν κάτοικοι στο οδόστρωμα, ο κ. Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι θα επιχειρηθεί εκ νέου να ανοίξει ο δρόμος, καθώς στόχος είναι να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία.

Στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στη περιοχή έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, είπε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε πως από τις εμπρηστικές επιθέσεις κινδυνεύουν και ζωές αστυνομικών.