Σελίδες

Thessaloniki video tour

18/9/20

Επιλέγοντας το μονοπάτι προς την εσωτερική μας αρμονία

Επιλέγοντας το μονοπάτι προς την εσωτερική μας αρμονία

Δίνουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας. Να μην επιτρέψουμε τις αντιξοότητες της καθημερινότητας και το θορυβώδη ρυθμό της ζωής να εμποδίσουν τη σύνδεση και την επικοινωνία με τον εαυτό μας, στερώντας μας την εσωτερική αρμονία. Ανακαλύπτουμε τη δύναμη και τη σοφία της ισορροπίας μέσα μας.

Επιλέγουμε σήμερα το μονοπάτι που θα μας οδηγήσει και θα μας αποκαλύψει τον προορισμό, το σκοπό της ζωής μας. Τα βήματα είναι απλά. Βαθιά αναπνοή, εστίαση και αυτοπαρατήρηση.
Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είναι. Περπατάμε μακρυά από κάθε περισπασμό, πηγαίνουμε κοντά στη φύση, περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας σε σιωπή. Απελευθερώνουμε οτιδήποτε δεν μας εξυπηρετεί πια για να κάνουμε χώρο για το καινούργιο.
Εξασκούμαστε στη σιωπή, ταξιδεύουμε, διαβάζουμε, αγκαλιάζουμε νέες συνήθειες, επιλέγουμε γιόγκα, διαλογισμό, κολύμπι, μαθαίνουμε να συγχωρούμε και να παρατηρούμε τι θα φέρει αυτή η νέα πρακτική στη ζωή μας. Επιλέγουμε τη συμφιλίωση με ό,τι μας πληγώνει και καλλιεργούμε την αρετή της αποδοχής. Ξεκινώντας από τον εαυτό μας.
Προσέχουμε τις συμπτώσεις. Καμία συνάντηση και τίποτα δε συμβαίνει τυχαία. Οι συγχρονικότητες στη ζωή μας είναι σημαντικά σημάδια από το σύμπαν. Ας χαράξουμε τη δική μας πορεία επιτρέποντας στα θέλω μας να εκφραστούν, μακρυά από ανθρώπους και καταστάσεις που επιβάλλουν τα “πρέπει”.
Επιλέγουμε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη, γιατί όταν ακολουθούμε το δικό μας μονοπάτι φτιαγμένο με υλικά και αξίες που μας γεμίζουν, βαδίζουμε στο δρόμο της αυτοπραγμάτωσης. Στο δρόμο της πραγματοποίησης δηλαδή των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων μας που μας οδηγεί στην αίσθηση εσωτερικής ισορροπίας.
Σύμφωνα με τον Carl Rogers, μόνο αν βιώσουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας χωρίς να επιλέγουμε προσωπεία, για να γίνουμε αρεστοί στον περίγυρο, αποκτάμε συνείδηση των επιλογών μας, που μας βοηθούν να αναπτύξουμε περισσότερες πτυχές μας και να πιστέψουμε σε εμάς ώστε να αποκτήσουμε επίγνωση ότι γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τι είναι καλό για εμάς.
Καλλιεργώντας επίγνωση, δηλαδή κατανόηση χωρίς ταύτιση, θα μας αποκαλυφθεί το νόημα και ο σκοπός της ζωής μας. Όταν συνειδητά κάνουμε το πρώτο βήμα προς αυτό το μονοπάτι, θα νιώσουμε ισορροπία και την αίσθηση ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Θα νιώσουμε αρμονικά με τον εαυτό, τις σκέψεις και τις πράξεις μας γιατί η σοφία της ισορροπίας χρωματίζει και δίνει νόημα στη ζωή μας.