Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/3/19

Πάω εξωτερικό, τι τρόφιμα να πάρω μαζί;



«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», όπως λέει και η παροιμία!
Εάν ακολουθείς μια ισορροπημένη και ποιοτική διατροφή γνωρίζεις πολύ καλά ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η οργάνωση. Έτσι, εάν πρόκειται να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, για πολλές ή για λίγες ημέρες, θα πρέπει πριν από την αναχώρηση να μεριμνήσεις, ώστε να έχεις στη διάθεση σου αρκετές επιλογές τροφίμων, για όλες τις ώρες της ημέρας.
Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρεις να μείνεις στο πρόγραμμα σου και να έχεις ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθεις στο πολύωρο περπάτημα.
Ανάλογα με τον προορισμό, και το budget σου, μπορείς να κάνεις τα κύρια γεύματα σου στο μπουφέ του ξενοδοχείου, σε κάποιο εστιατόριο, ή στο δωμάτιο, αγορασμένα από κάποιο τοπικό κατάστημα- προετοιμασμένα από εσένα. Όσον αφορά όμως στα σνακ, τα οποία συνήθως αμελούμε στα ταξίδια, μπορείς να τα πακετάρεις σε μερίδες από τον τόπο αναχώρησης, καθώς πολλές φορές είναι δύσκολο να βρεις ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, σε μια ξένη χώρα.
Μερικές ιδέες για σνακ- δυάδες που μπορείς να πάρεις μαζί σου:
Μίγμα ανάλατων ξηρών καρπών, σπόρων και αποξηραμένων φρούτων, σε μικρά ταπεράκια ή σε σακούλες τροφίμων
Κράκερ και τσιπς φρούτων ή λαχανικών, σε μικρά ταπεράκια ή σε σακούλες τροφίμων
Παστέλι από 100% μέλι και σουσάμι
Μπάρα δημητριακών ή flapjackμε αποξηραμένα φρούτα
Επίσης, επειδή σε πολλές χώρες, το νερό είναι αρκετά ακριβό συγκριτικά με τη δική μας, μπορείς να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι πολλών χρήσεων. Έτσι, θα μπορείς να προμηθευτείς μεγάλα μπουκάλια νερού από το σουπερμάρκετ και να το γεμίζεις, προτού ξεκινήσεις την ημέρα σου.
Προσοχή, εάν θα ταξιδέψεις χωρίς αποσκευές (μόνο με χειραποσκευή), τρόφιμα τα οποία δεν είναι συσκευασμένα, υγρά τρόφιμα και νερό, συνήθως δεν επιτρέπονται!
Γράφτηκε απο Ολυμπία Βλασερού Διαιτολόγος-Διατροφολόγος