Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/5/18

Τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας




Τα μπισκότα βουτύρου ή αλλιώς τα διάσημα «shortbread» με καταγωγή από την...
Σκωτία, αποτελούν μία από τις πιο εύκολες και απλές συνταγές για μπισκότα. Οι περισσότεροι τα προτιμούν γιατί είναι τραγανά απ’ έξω και μαλακά μέσα, οπότε είναι η τέλεια πρόταση για να τα βουτήξετε στο γάλα ή τον καφέ σας. Εμείς, πάντως, τα προτιμάμε με επικάλυψη σοκολάτας!

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
230 γρ. βούτυρο γάλακτος
60 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. υγρή βανίλια
200 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει με το αλάτι. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο για 1′ μέχρι να γίνει αφράτο σαν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ μέχρι να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δεν παιδεύουμε πολύ το μείγμα γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά. Όσο λιγότερο ανακατεύουμε το αλεύρι, τόσο πιο αφράτα θα είναι τα μπισκότα στο ψήσιμο.

Πατάμε τη ζύμη με τα χέρια μας και την τυλίγουμε με μία μεμβράνη. Έπειτα, τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο. Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170°C στον αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τον πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 6 χιλ. και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ. Αλευρώνουμε λίγο το κουπ πατ πριν από κάθε χρήση. Βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 20′ και τα ψήνουμε για 10′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν. Λιώνουμε σοκολάτα και τα βουτάμε τη μισή πλευρά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.