Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/18

Δεν είσαι πρωινός τύπος; Βάλε φυτά στο περβάζι του υπνοδωματίου σου




Δεν είναι όλοι πρωινοί τύποι αλλά δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό... Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αγαπήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες (και δεν σημαίνει ότι πρέπει να βουτήξεις σε μία τεράστια κούπα καφέ). Γνωρίζεις ότι η παρουσία φυτών μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τα πιο δύσκολα πρωινά; Όπως αποδεικνύεται τα φυτά δεν είναι μόνο όμορφα για να τα βλέπεις αλλά σε κάνουν πιο ευτυχισμένη και υγιή.
Τι κάνουν τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο. Φυτεύουν τις τοξίνες που συσσωρεύονται στον στάσιμο αέρα (όπως φορμαλδεΰδη), οι οποίες απελευθερώνονται από συνθετικά δομικά υλικά. Αν ο καθαρισμός του αέρα δεν αποτελεί δέλεαρ από μόνο του, τα φυτά εσωτερικού χώρου ενισχύουν επίσης τη διάθεσή σου, μειώνουν το άγχος και αυξάνουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα.

Επιπλέον, τα φυτά σε φροντίζουν με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Δεν έχει σημασία ποια είδη επιλέγεις, αλλά αξίζει τον κόπο να τα προσθέσεις στον χώρο σου. Ενώ περιμένεις να ετοιμαστεί ο καφές σου, ασχολήσου με τα φυτά σου. Παρακολούθησε την ανάπτυξή τους, πάρε βαθιές ανάσας, εκτιμώντας τον καθαρό αέρα που σου προσφέρουν και πότισέ τα, ενυδατώνοντας παράλληλα και τον οργανισμό σου. Νιώσε ευγνωμοσύνη για τη ζωή. Θαύμασε τα φυτά σου. Άφησέ τα να σε κάνουν χαρούμενη.

Τέλος, τα φυτά είναι καλοί ακροατές. Μην εκπλαγείς αν αρχίσεις να τους μιλάς και να νιώθεις ότι ... σε ακούνε. Προσπάθησε όμως να μειώσεις τη γκρίνια και να εκφράζεσαι θετικά.
Τα καλύτερα φυτά για την πρωινή σου ρουτίνα

Αν πατάς συνέχεια το snooze, η ομάδα του The Sill να κοιμάσαι κοντά στο φυτό Σανσεβιέρια (Snake Plant). Αυτά τα φυτά ευδοκιμούν ακόμα και όταν παραμελούνται και ανέχονται το χαμηλό φως καλύτερα από τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου.



Αν είσαι παιδί του ήλιου και ξυπνάς τις πρώτες πρωινές ώρες, τοποθέτησε στο δωμάτιό σου ένα μεγαλόπρεπο πουλί του παραδείσου ή μία φυλλώδη συκιά. Απαιτούν λίγες ώρες φωτός και εβδομαδιαίο πότισμα για να ευδοκιμήσουν.




Αν το δωμάτιό σου υστερεί σε φυσικό φως, επίλεξε μία φτέρη. Απαιτεί πότισμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, εκτός κι αν τα φύλλα της είναι κάπως πιο ξηρά που σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται μία παραπάνω φορά.