Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/18

6 tips για να γίνει το παιχνίδι με τα παιδιά σου (πραγματική) απόλαυση




Μπορεί παιδιά να μην έχω -ακόμα ελπίζω- όμως οι περισσότερες φίλες μου είναι μανούλες και...
πάντα συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Και τελικά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνονται και ότι με λίγη υπομονή και κάποιες πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
Το παιχνίδι με τα παιδιά είναι μια καθημερινή ιστορία για τις περισσότερες οικογένειες.
Τα παιδιά μας περιμένουν με αγωνία να γυρίσουμε από τη δουλειά και πριν καλά καλά μπούμε στο σπίτι ακούγεται “‘έλα να παίξουμε”. Αυτό το “έλα να παίξουμε” δεν ηχεί κάθε φορά το ίδιο στα αφτιά του γονιού, αφού άλλες μέρες είμαστε πολύ κουρασμένοι, άλλες μέρες η δουλειά συνεχίζεται στο σπίτι και άλλες είμαστε ήρεμοι και χαλαροί για να απολαύσουμε το παιχνίδι μαζί τους.

Για τα παιδιά μας το παιχνίδι είναι μια πραγματική ανάγκη, μέσα από αυτό μαθαίνουν τον κόσμο καλύτερα και οι γονείς είναι η καλύτερη παρέα.

Έχω ακούσει πολλούς γονείς που δεν έχουν διάθεση να παίξουν με τα παιδιά τους, νιώθουν ότι δεν έχουν ενέργεια και ότι χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο στον καναπέ, λίγο παραπάνω χρόνο να δουν τηλεόραση, άλλωστε το παιδί έχει τόσα παιχνίδια για να παίξει.

Το παιχνίδι με τα παιδιά μας όμως, στην πραγματικότητα μας δίνει ενέργεια, μας κάνει να ξεφεύγουμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας, μας ταξιδεύει στα δικά μας παιδικά χρόνια, δενόμαστε περισσότερο μαζί τους, μαθαίνουμε να επικοινωνούμε καλύτερα μαζί τους και τελικά δεν είναι καθόλου κουραστικό. Αντίθετα, παίζοντας μαζί τους χαλαρώνουμε και νιώθουμε κι εμείς χαρούμενοι.

6 tips για να γίνει το παιχνίδι με τα παιδιά σου απολαυστικό :

• Μη δίνετε εντολές, η ώρα του παιχνιδιού είναι ώρα χαράς.

• Ακολουθήστε τους ρυθμούς του.

• Γελάστε με τα αστεία τους, πείτε και εσείς αστείες ιστορίες και διασκεδάστε μαζί.

• Μην είστε ανταγωνιστικοί.

• Ενθαρρύνετε το παιδί να εξασκήσει τη φαντασία του.

• Γίνετε μαζί του παιδί.