Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/5/18

Η Κίνα επεκτείνει την χρήση γυαλιών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και στους δρόμους, όχι μόνο για εγκληματίες…




Τον περασμένο μήνα μάθαμε ότι η Αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί γυαλιά με...
τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζει εγκληματίες σε σταθμούς τραίνων (συνέλαβε 7 φυγάδες και 26 άτομα με πλαστές ταυτότητες), αλλά φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα εξαπλωθεί γενικότερα η χρήση τους και στους δρόμους των πόλεων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η Κίνα επέκτεινε την χρήση των ειδικών γυαλιών με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και στα περίχωρα του Πεκίνου, ως μέτρο έξτρα ασφαλείας σε μια περίοδο όπου έτρεχε η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για να γίνει ισόβιος πρόεδρος ο Xi Jinping. Με τα γυαλιά αυτά, οι αστυνομικοί έλεγχαν πολίτες και πινακίδες αυτοκινήτων και έψαχναν αντιστοιχίες με την “μαύρη λίστα” της κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει εγκληματίες, αντιφρονούντες, δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.

Τα συμπεράσματα για τις πρακτικές της Κινέζικης κυβέρνησης θα τα αφήσουμε σε εσάς. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι κάθε ζευγάρι ειδικών γυαλιών κοστίζει 3999 yuan (περίπου €500) και η τεχνολογία τους δίνει άμεσα αποτελέσματα στην οθόνη του smartphone από τη βάση δεδομένων της αστυνομίας.