Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/18

Τρεις τροφές που θα σας κάνουν χαρούμενους
Μπορεί το σουβλάκι και η πίτσα να σας χαρίζουν... απόλαυση όταν τα καταναλώνετε, αλλά τα παρακάτω γεύματα τονώνουν κυριολεκτικά τη διάθεσή σας.

Υπάρχουν κάποιες τροφές που δίνουν στον εγκέφαλο αυτό που πραγματικά χρειάζεται για να αισθανθείτε χαρά και αισιοδοξία και απέχουν πολύ από τις τροφές που απλώς ικανοποιούν τις… λιγούρες σας.

Ψάρι: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του ενεργοποιούν τις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν τη διάθεση, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αλεγκένι στο Μίντβιλ της Πενσιλβανίας, οι οποίες σ' αυτούς που πάσχουν από κατάθλιψη ενδέχεται να είναι μικρότερες. Βάλτε, λοιπόν, το ψάρι στη διατροφή σας 2 φορές την εβδομάδα, προτιμώντας τα λιπαρά και ασφαλή από θέμα επιπέδου υδραργύρου ψάρια, όπως σαρδέλες και σολομό, από πωλητές που εμπιστεύεστε.


Ψητή πατάτα: Η βιταμίνη Β6 στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κινδύνου της κατάθλιψης, σύμφωνα με παλιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπράιαμ Γιάνγκ της Γιούτα. Μια μετρίου μεγέθους πατάτα, μαζί με τη φλούδα, σας παρέχει σχεδόν τη μισή βιταμίνη Β6 που χρειάζεστε την ημέρα, απλώς φροντίστε να μην την προτιμήσετε τηγανητή, αυξάνοντας τις θερμίδες της.


Σπανάκι: Τα πολύ χαμηλά επίπεδα του φυλλικού οξέος συνδέονται με την κατάθλιψη, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης, και το σπανάκι μπορεί να αναπληρώσει το κενό, καθώς είναι πλούσιο σε αυτή τηβιταμίνη του συμπλέγματος Β. Μιμηθείτε τον Ποπάι και ρίξτε φύλλα σπανακιού στις σαλάτες σας ή απολαύστε το παραδοσιακό σπανακόρυζο.