Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/18

Βρετανίδα η κορυφαία γυναίκα σεφ στον κόσμο




Τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ στον κόσμο απέσπασε η Κλερ Σμίθ...
η οποία άνοιξε πέρυσι το Core by Clare Smyth στο Notting Hill του Λονδίνου. Πρόκειται για τα βραβεία Elit Vodka World’s Best Female Chef Award και ανήκουν στον ίδιο οργανισμό που βραβεύει τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου (50 Best Restaurants).

Επίσης, είναι η μοναδική γυναίκα σεφ στη Βρετανία με τρία αστέρια Michelin, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπεύθυνη για το τριάστερο εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσι στο Λονδίνο. Η Κλερ συνεργαζόταν με τον Γκόρντον για περισσότερα από 13 χρόνια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία φάρμα στη βόρεια Ιρλανδία. Έγινε γνωστή -πέρα από τη συνεργασία της με τον Γκόρντον- για την ελαφριά και μοντέρνα έκφραση της γαλλικής κουζίνας στα πιάτα της.

Το εστιατόριό της σερβίρει πιάτα όπως μία απλή, αλλά εξαιρετικά μαγειρεμένη πατάτα, με σάλτσα μπέαρ μπλανκ και αβγά ρέγγας και μπακαλιάρου. Το μεσημεριανό μενού κοστίζει 80 ευρώ και το βραδινό 95.

Τα προηγούμενα χρόνια το βραβείο είχαν αποσπάσει η Έλενα Αρζάκ, του εστιατορίου Arzak στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, η Αν-Σοφί Πικ του Maison Pic στη Βαλένς της Γαλλίας και η Ελέν Νταρόζε η οποία είχε τα δικά της εστιατόρια σε Λονδίνο και Παρίσι.

Τα  50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου θα ανακοινωθούν φέτος στις 19 Ιουνίου στο Μπιλμπάο.