Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/18

Κουνουπίδι φούρνου με σάλτσα barbeque




Aπό τη Βίκυ Χριστοπούλου
Συνδυάζοντας τη σάλτσα barbeque με το κουνουπίδι...
πετυχαίνουμε πολλά χαμόγελα και υποσχέσεις για πολλές επισκέψεις στο πιάτο μας!
Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
1 φλ. φυτικό γάλα
¾ φλ. αλεύρι
1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
2 κ.σ. σκόνη κρεμμύδι
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ
1 κ.γ. αλάτι
1½ κ.σ. κύμινο
250 ml σάλτσα bbq
2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και κάθε μπουκετάκι στη μέση.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά, μέχρι να έχουμε έναν σχετικά αραιό χυλό χωρίς σβόλους.

Βουτάμε κάθε μπουκετάκι στο χυλό και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, αφού πρώτα βάλουμε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 30’, γυρίζοντας μια φορά τα μπουκετάκια για να ψηθούν και από τις 2 μεριές.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα bbq με το ελαιόλαδο και βγάζουμε το κουνουπίδι από το φούρνο.
Βουτάμε τα μπουκετάκια στη σάλτσα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25’. Αν μας μαυρίσουν λιγάκι δεν πειράζει, είναι φυσιολογικό.
Σερβίρουμε με ένα ωραίο ντιπ τόφου με δυόσμο ή οποιοδήποτε άλλο ντιπ μας αρέσει.