Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/18

Τα tips για επιτυχία που πρέπει να ξέρεις εάν είσαι εσωστρεφής!




Γιατί υπάρχουν tips για επιτυχία που πρέπει να ξέρει κάποιος που είναι εσωστρεφής κι όχι... κάποιος που είναι εξωστρεφής; Η απάντηση είναι πολύ απλή και μάλλον την έχεις ήδη μαντέψει.

Για τους εξωστρεφείς ανθρώπους είναι πιο εύκολο να επικοινωνούν και να δημιουργούν καινούριες επαφές. Κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο εύκολο για τους εσωστρεφείς, που μόνο η σκέψη να μιλήσουν σε κάποιον άγνωστο τους προκαλεί άγχος και ανησυχία.

Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένα tips για επιτυχία που πρέπει να ξέρεις εάν είσαι εσωστρεφής.
Βρες τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου

Μπορεί να θεωρείς ότι επειδή είσαι εσωστρεφής έχεις πολλές αδυναμίες και ανασφάλειες που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν. Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις είναι να επαναξιολογήσεις τις πραγματικές σου δυνατότητες που σ’ ένα περιβάλλον εργασίας μπορούν να εκτιμηθούν αρκετά. Μπορεί να μην εκφράζεις δυνατά την άποψη σου σ’ένα θέμα, αλλά μπορεί να προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια σε ό,τι κι αν κάνεις.
Χρησιμοποίησε την τεχνολογία

Οι εσωστρεφείς έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σήμερα που παλιά δεν το είχαν κι αυτό δεν είναι άλλο από τη χρήση της τεχνολογίας. Η δικτύωση και οι επαφές μπορούν να γίνουν online, μέσω του LinkedIn κι άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να μιλάς σε ξένους στην πραγματική ζωή, αλλά μπορείς να το κάνεις πιο εύκολα στις συνομιλίες των social media.


Κάνε περισσότερη παρέα με τους εξωστρεφείς

Σίγουρα θα έχεις ορισμένους φίλους ή μέλη της οικογένειας που είναι περισσότερο κοινωνικοί από εσένα. Εάν είσαι αρκετά εσωστρεφής και δυσκολεύεσαι στην επικοινωνία, είναι σημαντικό να κάνεις παρέα με άτομα που είναι διαφορετικά από εσένα. Θα σε βοηθήσουν να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο και ποιος ξέρει μπορεί να μην είναι τόσο κακοί τελικά.
Αποδέξου τον εαυτό σου

Εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ τον καθένα τι μπορείς να κάνεις. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την επικοινωνία κι υπάρχουν άνθρωποι που την φοβούνται και νιώθουν ότι τους πνίγει. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσα resolutions κι αν κάνεις την Πρωτοχρονιά. Πρέπει να το αποδεχτείς και να αρχίσεις να λες όχι σε πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα.