Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/18

Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι πιο ελκυστικά σε μια προσωπικότητα σύμφωνα με την επιστήμη




Η συναναστροφή είναι μια μορφή «τέχνης», ένα παιχνίδι ισορροπιών, γοητείας, αντιθέσεων...

Οι χαρακτήρες έρχονται αντιμέτωποι και η επικοινωνία δεν είναι τόσο απλή υπόθεση: είναι εξαρτημένη από ένα σύνολο πολλαπλών παραγόντων που τις περισσότερες φορές δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενοι από εμάς.

Η μια προσωπικότητα προσπαθεί είτε να επιβληθεί στην άλλη, είτε να αμυνθεί, είτε να επιτεθεί, είτε απλά να ισορροπήσει.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν καταφέρνουν να γοητεύσουν πραγματικά. Η αληθινή γοητεία δείχνει την δύναμή της όταν προέρχεται από την «καλή δουλειά» που έχουμε κάνει με τον εαυτό μας. Το να είναι κάποιος ελκυστικός δεν απαιτεί κοπιώδη προσπάθεια: δεν είναι θέμα εξωτερικής εμφάνισης, ή γνώσεων. Είναι θέμα συμπεριφοράς και στάσης ζωής.

Τρία χαρακτηριστικά είναι αυτά που σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες μπορούν να γοητεύσουν τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Τρία χαρακτηριστικά που αν μια προσωπικότητα τα διαθέτει μπορεί να κερδίσει την προσοχή. Το να «είμαστε ο εαυτός μας» δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αν, όμως, καταφέρουμε να συμφιλιωθούμε με αυτό που πραγματικά είμαστε -όποιο κι αν είναι αυτό- και να είμαστε σίγουροι για εμάς, έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό: εσωτερική ηρεμία.

Τα τρία πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά σε μια προσωπικότητα είναι τα εξής:

1) Θετική στάση απέναντι στα πράγματα:

Σε έναν κόσμο που η αισιοδοξία αρχίζει να γίνεται δυσεύρετη, οι άνθρωποι που χαμογελούν απέναντι στις δυσκολίες συγκεντρώνουν την προσοχή των άλλων.

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν καλύτερη υγεία και προχωρούν ευκολότερα στη ζωή τους σε σύγκριση με εκείνους που βλέπουν τα πράγματα πιο απαισιόδοξα. Το να κουβαλάμε τον καλό μας εαυτό θέλει προσπάθεια αλλά αξίζει τον κόπο να την κάνουμε.

2) Είναι (ισορροπημένα) εξωστρεφείς: Οι άνθρωποι που είναι θετικοί απέναντι στη συναναστροφή, που αναζητούν την χαρά στα πράγματα και είναι κοινωνικοί, είναι περισσότερο ελκυστικοί σύμφωνα με την επιστήμη.

Έχουν πιο υγιείς προσωπικές σχέσεις, πιο ισορροπημένη συναισθηματική ζωή και αφήνουν πάντα θετικότερη εντύπωση.

3) Αυτοπεποίθηση: Η αυτοπεποίθηση κερδίζει πάντα τη μάχη της «προσοχής».

Η αυτοπεποίθηση μαγνητίζει, καταφέρνει ό,τι δεν μπορεί να καταφέρει η ανασφάλεια. Η αυτοπεποίθηση μάς πάει μπροστά και γοητεύει. Εμπνέει εμπιστοσύνη και κάνει τα αδύνατα, να γίνουν δυνατά. Μια γυναίκα που δεν φορά make up αλλά το χαμόγελό της -γιατί πιστεύει στην φυσική της ομορφιά- είναι πιο ελκυστική από μια γυναίκα που αγωνιά να καλύψει τις ατέλειές της γιατί δεν τις έχει αγαπήσει.