Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/18

Πως να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο από τα νύχια σου




Το ημιμόνιμο μανικιούρ όποια γυναίκα το έχει δοκιμάσει θα παραδεχτεί ότι της έχει αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε το...
βάψιμο των νυχιών της δραματικά. Σίγουρα σε όλες μας αρέσει το ότι τα νύχια μας δεν χαλάνε μετά από δύο μέρες με όσο νερό και αν έρθουν σε επαφή και όσο και αν τα ταλαιπωρήσουμε, αλλά παραμένουν γυαλιστερά και περιποιημένα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μέχρι να μακρύνουν δηλαδή τόσο ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι αισθητικά ωραίο.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να ανανεώσεις το ραντεβού σου με την μανικιουρίστ σου άμεσα; Εάν έχεις δοκιμάσει το ημιμόνιμο βάψιμο τότε θα γνωρίζεις ότι όσο ευχάριστη είναι η στιγμή που βλέπεις τα νέα γυαλιστερά σου νύχια τόσο εκνευριστική είναι η στιγμή της (σχετικά δύσκολης) αφαίρεσης τους.

Εάν επιχειρήσεις να τα ξύσεις ή να τα τραβήξεις το πιθανότερο είναι να “τραυματίσεις” την επιφάνεια του νυχιού σου κάνοντας έτσι τη βάση σου να έχει μία “σαγρέ” ανεπιθύμητη αίσθηση. Κι’ όμως υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσεις σχεδόν επαγγελματικά το ημιμόνιμο από τα νύχια σου μόνη σου χωρίς να τα τραυματίσεις.

1- Κόψε 10 κομματάκια βαμβάκι, βάλε τους ασετόν και τοποθέτησε τα στα νύχια σου. Στη συνέχεια τύλιξε το κάθε δάχτυλο σου μέχρι τη μέση με αλουμινόχαρτο και άφησε τα για περίπου 20-25 λεπτά (όση περισσότερη ώρα μείνεις με τα αλουμινόχαρτα τόσο πιο εύκολα θα γίνει η αφαίρεση του ημιμόνιμου). Στη συνέχεια αφαίρεσε το βαμβάκι και το αλουμινόχαρτο και τρίψε τα υπολείμματα μανό με ένα nail pusher. Στο τέλος βάλε στα νύχια και στο δέρμα δίπλα τους ενυδατική κρέμα ή ιδανικά ελαιόλαδο ή κηραλοιφή.

2- Βράσε νερό και βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ, μέσα του βάλε ένα μικρότερο μπολ με ασετόν, έπειτα τοποθέτησε τα χέρια σου μέσα στο μπολ με το ασετόν για περίπου μισή ώρα και άφησε τα να μουλιάσουν. Το ασετόν θα ζεσταθεί από το βραστό νερό βοηθώντας έτσι το ημιμόνιμο στο να ξεκολλήσει από τα νύχια σου. Όσο τα χέρια σου είναι ακόμα μέσα στο μπολ σπρώξε μαλακά το ημιμόνιμο με το nail pusher για να αφαιρεθεί.