Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/9/17

Τι είναι τα complications και ποια θέλεις να έχει το επόμενο ρόλοι σου




Τα complications είναι οι ενδείξεις ημερομηνίας, φάσεις σελήνης και ο χρονογράφος, τα οποία, όσο πιο περίτεχνα είναι, τόσο πιο υψηλή (ή και...
αστρονομική) η τιμή τους - άλλωστε, υπάρχουν και τα Grande Complications για τους φανατικούς συλλέκτες.

Το κυριότερο complication είναι ο χρονογράφος, ένα ξεχωριστό και ανεξάρτητο σύστημα χρόνου που λειτουργεί ως χρονόμετρο. Οι περισσότεροι χρονογράφοι διαθέτουν τρία μικρότερα καντράν εντός του κεντρικού, τα οποία λειτουργούν από τα δύο πλαϊνά μπουτόν: το πάνω ξεκινά και σταματά τον χρονογράφο, ενώ το κάτω το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση (reset). Σε κάποια ρολόγια, ο χρονογράφος συνδυάζεται με ένα ταχύμετρο που περιβάλλει το καντράν. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τον χρονογράφο και το ταχύμετρο μπορείς να υπολογίσεις την ταχύτητα, την απόσταση που έχεις ταξιδέψει, ή την κατανάλωση καυσίμων.

Το πόσα και ποια complications θέλεις σε ένα ρολόι είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Τα βραδινά μοντέλα τείνουν προς το πιο λιτό design και συνήθως έχουν μόνο την ημερομηνία, ενώ τα σπορτίφ και καθημερινά κομμάτια συχνά έχουν πολλά παραπάνω. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε το καθένα ξεχωριστά.

Οι τρεις τύποι μηχανισμών ρολογιού για να διαλέξεις αυτόν που σου ταιριάζει

Dress Watch
Γεννήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα για τους ευκατάστατους κυρίους που επιθυμούσαν να φορούν το ρολόι στον καρπό τους, αντί ως αξεσουάρ στην τσέπη τους. Το βραδινό ρολόι είναι απλό και σοφιστικέ, λιτό και διακριτικό. Δεν είναι φανταχτερό, ούτε τραβάει τα βλέμματα - εκτός κι αν είναι εξαιρετικά φινετσάτο και ταιριάζει πολύ με την εμφάνισή σου.

Πως φοριέται
Όπως υπονοεί το όνομά του, φοριέται κατά κύριο λόγο με κοστούμι, αν και συνδυάζεται με ένα απλό και σοφιστικέ casual στυλ, αλλά ποτέ με T-shirt και αθλητικά.

Χαρακτηριστικά
-Όσον αφορά το μέγεθος είναι τυπικά λεπτό ώστε να γλιστράει εύκολα κάτω από το πουκάμισο.

- Η κάσα μπορεί να είναι στρογγυλή, ορθογώνια ή τετράγωνη και τα πιο πολυτελή είναι κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό ή ασήμι.

-Το καντράν συνήθως είναι λιτό, με λεπτά αριθμητικά όπως τα ρωμαϊκά ή τα αραβικά νούμερα.

-Το λουράκι είναι πάντα δερμάτινο, παρότι μερικές εταιρείες προσφέρουν και μεταλλικό.

-Complications έχει ελάχιστα, συνήθως την ημερομηνία ή την ένδειξη σελήνης.