Σελίδες

Thessaloniki video tour

9/9/17

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι




Από τη Νικολέτα Γιαννοπούλου
Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές σας όσο μια… οικονομική κρίση. Η Τράπεζα μπορεί να μπερδέψει τις αθώες αγορές σας για παράνομες και να παγώσει τους λογαριασμούς σας, να την έχετε «πατήσει» με τη διαφορά ισοτιμίας και διάφορα άλλα! Δείτε 5 έξυπνες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να προστατέψετε τα χρήματά σας όταν ταξιδεύετε, να σας προετοιμάσουμε για κάθε έκτακτη ανάγκη και να αποτρέψουμε τα πολλά έξοδα χωρίς λόγο.

1. Ειδοποιείστε την τράπεζά σας ότι πρόκειται να ταξιδέψετε

Γίνετε όσο πιο λεπτομερείς μπορείτε σε σχέση με το πού θα βρίσκεστε (ξενοδοχείο, συγκεκριμένες περιοχές κ.λπ). Οι περισσότερες Τράπεζες σας επιτρέπουν να ενημερώσετε online. Πριν φύγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τον διεθνή αριθμό πληροφοριών σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

2. Μην κρατάτε όλα σας τα λεφτά σας σε ένα μέρος

Αυτό που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι δεν είναι και η καλύτερη λύση να έχετε τα χρήματα σας σε έναν λογαριασμό σε περίπτωση που ένα ATM σας «φάει» την κάρτα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τι θα κάνετε; Το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιστραφεί η κάρτα σας κατευθείαν με αποτέλεσμα να μείνετε χωρίς χρήματα σε μια ξένη πόλη. Όχι και ό,τι καλύτερο φυσικά! Για αυτό θα σας προτείναμε να έχετε φυλάξει κάπου μαζί σας και μετρητά.

3. Ενεργοποιήστε online λογαριασμούς

Σε περίπτωση που δεν έχετε online banking (κατά την ταπεινή μας άποψη, μέγα λάθος), καλό θα ήταν να πάτε άμεσα να κάνετε. Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας online θα έχετε την επιλογή να επιβεβαιώσετε οποιαδήποτε ενέργεια σας, να ενημερωθείτε για το οικονομικό σας υπόλοιπο χωρίς να ταλαιπωρηθείτε και να παρακολουθείτε τα έξοδά σας. Τι πιο εύχρηστο;

4. Αποφύγετε να κάνετε την συναλλαγή των χρημάτων σας στο αεροδρόμιο

Ίσως να είναι περισσότερο βολικό για εσάς από άποψη χρόνου, αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ στα αεροδρόμια δεν πετυχαίνετε την καλύτερη ισοτιμία. Μάθετε πια Τράπεζα κάνει τις καλύτερες συναλλαγές στην πόλη σας και επισκεφθείτε την πριν ταξιδέψετε.

5. Χρησιμοποιήστε μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που δεν επιτρέπει φόρους συναλλαγών στο εξωτερικό

Οι περισσότερες κάρτες χρεώνουν ένα ποσό για διεθνείς συναλλαγές. Άρα θα θελήσετε να αποκτήσετε πριν το ταξίδι σας μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που δεν επιτρέπει φόρους συναλλαγών στο εξωτερικό, καλύτερα θα ήταν να την χρησιμοποιήσετε για να κλείσετε τα εισιτήρια σας, τη διαμονή σας, που επίσης μπορεί να περιλαμβάνουν σε διεθνείς φόρους. Απλά βεβαιωθείτε ότι η κάρτα σας προσφέρει ένα διεθνή δίκτυο πληρωμών και κάντε μια έρευνα για να σιγουρευτείτε ότι ο ταξιδιωτικός σας προορισμός είναι καλυμμένος και συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το διεθνές δίκτυο.