Σελίδες

Thessaloniki video tour

20/6/17

Αυτά είναι τα 17 τρόφιμα που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε και όποτε θέλετε [photos]




Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στην επιθυμία να φάτε κάτι νόστιμο, όταν κάνετε αυστηρή διατροφή...
Ας είμαστε ειλικρινείς. Νιώθετε πεινασμένοι όλη την ώρα και όταν ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου, είναι σχεδόν αδύνατον να αντέξετε και να μην πάρετε κάτι νόστιμο.

Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα που μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς κίνδυνο να αποκτήσετε βάρος, καθώς περιέχουν μια ελάχιστη ποσότητα θερμίδων.

Παρακάτω θα μάθετε ποια τρόφιμα μπορείτε να φάτε χωρίς περιορισμούς.

Σέλινο


Περίπου το 95% του σέλινου είναι νερό. Αυτό το εξαιρετικά υγιεινό προϊόν, περιέχει το 30% της καθημερινής σας ανάγκης για βιταμίνη Κ. Είναι καλύτερα να τρώτε σέλινο όταν είναι φρέσκο, καθώς χάνει τις περισσότερες από τις χρήσιμες ιδιότητές του εντός πέντε ημερών, από τη στιγμή που θα κοπεί.

Ρόκα


Υπάρχουν μόνο 10 θερμίδες σε 2 φλιτζάνια ρόκας. Σας βοηθά να γίνετε πιο αδύνατοι, χωρίς να βλάψετε την υγεία σας. Μπορείτε να συνδυάσετε τη ρόκα με λευκό τυρί και ελαιόλαδο.

Ασπράδια αβγών


Μπορείτε να φάτε τα ασπράδια των αβγών σε μεγάλες ποσότητες. Είναι χρήσιμα για όσους ακολουθούν αυστηρή δίαιτα. Ανακατέψτε τα ασπράδια με μερικές ντομάτες και φτιάξτε μια υγιεινή ομελέτα! Ωστόσο, αν ενδιαφέρεστε για τη σιλουέτα σας, καλό είναι να μην τα τηγανίζετε σε λάδι.

Σαλάτες


Η σαλάτα είναι γεμάτη με βιταμίνες Α, C, φυλλικό οξύ και σίδηρο. Σχεδόν δεν έχει θερμίδες, οπότε η κατανάλωσή της σε μεγάλες ποσότητες δε θα σας κάνει να πάρετε βάρος.

Αγγούρια


Τα αγγούρια περιέχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα νερού με το σέλινο. Τα φρέσκα τραγανά αγγούρια έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Η φλούδα ενός αγγουριού περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής τους αξίας, ιδιαίτερα β-καροτένιο, το οποίο είναι καλό για τα μάτια σας. Έτσι είναι καλύτερα να μην τα ξεφλουδίσετε.

Κουνουπίδια


Το κουνουπίδι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και K. Είναι πιο θρεπτικό όταν καταναλώνεται ωμό.

Ντομάτες


Οι ντομάτες είναι γεμάτες λυκοπένιο, βιταμίνες Α, C και Β2, φολικό οξύ, ίνες, χρώμιο και κάλιο. Δεν έχουν θερμίδες και παρέχουν διάφορες θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

Μπρόκολα


Το μπρόκολο είναι το αγαπημένο φαγητό αυτών που χάνουν βάρος. Εκτός από τις βιταμίνες Α, C, E και K, περιέχει περίπου το 20% της ημερήσιας ανάγκης για ίνες.

Ποπ-κορν


Ένα φλιτζάνι ποπ-κορν δε θα επηρεάσει ποτέ το σώμα σας. Αυτό το σνακ αποτελείται κυρίως από αέρα και μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς να φοβάστε πως θα πάρετε επιπλέον βάρος.

Λαχανίδες


Οι λαχανίδες όπως και κάθε άλλο βρώσιμο φύκι, περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα ιωδίου και σχεδόν δεν έχουν θερμίδες. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να βιαστείτε να φτιάξετε σούσι με φύκια. Θυμηθείτε ότι το ρύζι έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και τέτοια προϊόντα δε συμβάλλουν στη γρήγορη απώλεια βάρους.

Αρακάς


Ο αρακάς έχει πολύ λίγες θερμίδες: ένα φλιτζάνι μπιζέλια περιέχει περίπου 35 θερμίδες. Είναι αρκετά πλούσια τόσο σε φυτικές ίνες, όσο και σε πρωτεΐνες.

Γκρέιπφρουτ


Τα γκρέιπφρουτ βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι γεμάτα βιταμίνη C και λόγω της χαμηλής θερμιδικής τους αξίας, μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε τους επιπλέον πόντους που έχετε γύρω από τη μέση σας.

Πεπόνια


Το πεπόνι θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό, χωρίς να χαλάσετε τη διατροφή σας. Περιέχει πάνω από το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμινών Α και C.

Φράουλες


Είναι ένα άλλο απαραίτητο προϊόν για τους ανθρώπους που χάνουν βάρος. Οι φράουλες είναι πλούσιες σε κάλιο και ίνες και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Βατόμουρα


Τα βατόμουρα είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Επιπλέον, έχουν μια καταπληκτική γεύση. Είναι μια ασφαλής επιλογή, ακόμη και για όσους κάνουν δίαιτα για πολύ καιρό. Η θερμιδική περιεκτικότητα του προϊόντος είναι σχετικά χαμηλή.


Πορτοκάλια


Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα. Είναι γνωστά για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Το λευκό τμήμα κάτω από τη φλούδα περιέχει πολλές ίνες, που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να μην το απομακρύνετε πριν καταναλώσετε το φρούτο.


Μύρτιλα


Τα μύρτιλα έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιονδήποτε άλλο φρούτο. Ως εκ τούτου, ένα φλιτζάνι από αυτά, θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε τη διατροφή σας. Αυτό το αγαθό δεν έχει πολλές θερμίδες, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα πάρετε επιπλέον βάρος.