Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/5/17

Πάρτε συμπληρώματα διατροφής και κρατήστε μακριά ιώσεις και γρίπη


Χειμώνας, γρίππη, ιώσεις.  Κάθε χρόνο σχεδόν όλοι μας θα πέσουμε έστω και μία φορά στο κρεβάτι από ίωση.  Η μόνη λύση για να προστατευτούμε είναι η τόνωση του ανοσοποιητικού μας.  Ας δούμε μερικούς απλούς τρόπους  για να θωρακίσουμε την υγεία μας.

 1. Επιλέξτε τροφές  πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά
Η σωστή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα,  λαχανικά,  δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη τονώνει το ανοσοποιητικό και προλαμβάνει τις αρρώστιες.  Μία ακόμα καλή συνήθεια που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι η αποφυγή της ζάχαρης και των τροφών που είναι πλούσιες σε λιπαρά. Τέλος πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να ενυδατώνετε σωστά τον  οργανισμός σας.
Ας δουμε μερικές τροφές που λειτουργούν ως ασπίδα της υγείας :
*Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων, της γρίπης και του πονόλαιμου
*Το σκόρδο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά των μυκήτων και των βακτηριδίων
*Τα φρούτα του δάσους έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς και βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.
 2. Γυμναστείτε
Μίση ώρα άσκηση την ημέρα, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 3. Κρατήστε μακρυά το στρες
Το στρες επηρεάζει, μέσω των ορμονών, το ανοσοποιητικό σύστημα . Αντιμετωπίστε το άγχος με γιόγκα, περιπάτους, και μασάζ, που δυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 4. Κοιμηθείτε καλά
 Επτά με οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Με τον ύπνο τα κύτταρα αναζωογονούνται και αναπλάθονται ενώ το σώμα θεραπεύεται και μπορεί έτσι να αντιστέκεται στις αρρώστιες. Η έλλειψη του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.
5. Συμπληρώματα Διατροφής
 Οι βιταμίνες Α, C καθώς και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και D, στηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Τα συμπληρώματα είναι εφόδια που ενισχύουν τη δράση των τροφών κατά την εποχή της γρίπης. Ας δούμε μερικά απ αυτά: