Σελίδες

Thessaloniki video tour

26/5/17

Στήθος:Κρατήστε το στο ύψος του


Το αγαπάτε, το προσέχετε, θέλετε πάντα να δείχνει όμορφο και στητό. Έχετε σκεφτεί όμως τι λάθη κάνετε χωρίς να το ξέρετε που φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα στο μπούστο σας; Διαβάστε 5 κακές συνήθειες των περισσοτέρων γυναικών.

Οι πολλοί καφέδες
Μελέτη στη Σουηδία απέδειξε πως οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερες από 3 κούπες καφέ την ημέρα, τείνουν με αυτό τον τρόπο να μειώσουν αισθητά το μέγεθος του στήθους τους. Η μελέτη έδειξε ακόμα, πως πολλές γυναίκες έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο που κάνει τους λιπώδεις ιστούς στο στήθος να συρρικνώνονται, αν η κατανάλωση καφέ είναι μεγάλη.
Η καθόλου κατανάλωση λίπους
Το λίπος αποτελεί τη βασική σύνθεση του ιστού του μαστού, ο οποίος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στο στήθος. Οι δίαιτες που μειώνουν ολοκληρωτικά την κατανάλωση λίπους όχι μόνο επηρεάζουν την ισορροπία των θρεπτικών στοιχείων αλλά και τη μορφή και το μέγεθος του στήθους. Η κατανάλωση λίπους σε λογικές ποσότητες επιβάλλεται.
Έλλειψη κρέατος από τη διατροφή μας
Οι ίνες κολλαγόνου είναι ένα ακόμα βασικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη συντήρηση του μεγέθους του στήθους. Οι ίνες αυτές βοηθούν στην κατασκευή του ιστού του μαστού και κρατούν το στήθος στητό και ελαστικό, ενάντια στη γήρανση. Μπορούμε να τις βρούμε κυρίως στις φτερούγες κοτόπουλου και σε άλλα είδη κρέατος, καθώς και σε φρούτα και λαχανικά –αν δεν θέλουμε να τρώμε συνέχεια κρέας.
Η μη κατανάλωση νερού
Σχεδόν το 80% του σώματός μας αποτελείται από υγρά. Όταν λοιπόν το ποσοστό αυτό μειώνεται, έχει ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι των ιστών να συρρικνώνεται αισθητά. Αρκετοί από τους ιστούς αυτούς βρίσκονται στο στήθος. Γι’ αυτό το λόγο οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση 8 ποτηριών νερού καθημερινά και μείωση του καφέ, καθώς έχει διουρητικές ιδιότητες και μειώνει τα υγρά στο σώμα.
Η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ 
Μελέτες έδειξαν πως η μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ, είναι ικανή να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Φυσικό επόμενο αυτού είναι η σημαντική μείωση του στήθους εξαιτίας της θεραπείας και της αφαίρεσης του ανεπιθύμητου ιστού.
Οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό στον καρκίνο του μαστού, καλό θα ήταν να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ.
Από την άλλη, η σωστή ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ, δεν επηρεάζει άμεσα το μέγεθος του στήθους. Για την ακρίβεια, κάποια αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο αλκοόλ μπορούν ακόμα και να βοηθήσουν στην προστασία των ιστών του στήθους.

ΠΗΓΗ:flowmagazine.gr