Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/5/17

Τα 2 σημεία που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό ενώ θα έπρεπε




Θέλω να πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να ξεκινήσω από τα βασικά λέγοντάς σου ότι δεν πρέπει να βγαίνεις έξω χωρίς αντηλιακό...
Ναι, εννοώ καθημερινά κι ας μην έχεις πάει διακοπές. Ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις. Είναι ο ίδιος στην παραλία και στην πόλη και το πρόσωπό σου είναι εξίσου εκτεθειμένο, είτε λιάζεσαι στις ξαπλώστρες, είτε περπατάς ή οδηγάς για να πας στη δουλειά σου.

Αφού τόνισα για ακόμα μία φορά το πόσο σημαντικό και απαραίτητο -βάλε και κάτι παραπάνω- είναι το αντηλιακό για το πρόσωπό σου και αφού εσύ βάζεις σε καθημερινή βάση, θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σε δύο σημεία που μάλλον ξεχνάς ή προσπερνάς χωρίς να το θέλεις. Αυτά είναι τα φρύδια και η γραμμή των μαλλιών, το σημείο δηλαδή που τελειώνει το μέτωπο και αρχίζουν τα μαλλιά.

Σκέψου λίγο τις κινήσεις που κάνεις όταν βάζεις αντηλιακό; Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι δεν πάει ως το τέλος του μετώπου, αλλά ούτε στα φρύδια η κρέμα. Ωστόσο, σε πρόσφατη επίσκεψή μου στη δερματολόγο έμαθα ότι αυτά τα σημεία είναι εξίσου εκτεθειμένα στον ήλιο και ίσως περισσότερο αφού είναι ψηλά στο κεφάλι κι έχουν ανάγκη από αντηλιακή προστασία.

Γι' αυτό από αύριο το πρωί μην ξεχνάς τα φρύδια και την γραμμή του μετώπου σου όταν απλώνεις το αντηλιακό σου. Εξάλλου, τώρα δεν έχεις δικαιολογία αφού υπάρχουν ένα σωρό προϊόντα που είναι λεπτόρευστα και σίγουρα δεν θα αφήσουν αυτή την ενοχλητική ασπρίλα που θα θυμάσαι από τα περασμένα χρόνια, όταν τα αντηλιακά ήταν δύσκολο να απλωθούν και να απορροφηθούν.