Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/16

Rising Star: Μάχη στην τηλεθέαση με το «Μόνος στο Σπίτι 2»




Η χριστουγεννιάτικη ταινία του STAR που έκλεψε τη δόξα από τον «τοίχο» του πολυδάπανου talent show. Οι ειλικρινείς...
προσπάθειες του σταθμού για ενίσχυση της ναυαρχίδας του ΑΝΤ1 και τα «τρωτά» του σημεία.

Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της ψυχαγωγίας για την τηλεόραση του ANT1 σε αυτό το νέο πρόγραμμα. Η πρεμιέρα πριν από τρεις εβδομάδες μπορεί να έφερε χαμόγελα, όμως τα χειροκροτήματα κράτησαν μόλις λίγες ημέρες, με το show να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και να επιβραδύνει στον πίνακα της τηλεθέασης. Έτσι, από τα 40αρια του πρώτου live, πέσαμε στο 26%, τόσο την περασμένη Κυριακή, όσο και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, αναφέρει το news247.gr. Είναι ενδεικτικό πως ο ανταγωνισμός, στάθηκε μια χαρά με επαναλήψεις απέναντι στο ολοκαίνουριο live.

Συγκεκριμένα το 34,9% της πρεμιέρας, έδωσε τη θέση του σε ένα 30,5% στο δεύτερο live, ενώ στο χθεσινό ζωντανό των Χριστουγέννων, το γενικό σύνολο τηλεθέασης έπεσε στο 26,3%. Σχεδόν 10 μονάδες κάτω όμως βρέθηκε και η τηλεθέαση στα νεανικά κοινά, τις ηλικίες 15-44, με το πρώτο live να καταγράφει 36,5%, 27,9% τη δεύτερη ημέρα προβολής και 27,6% την τρίτη.

Για την ακρίβεια την Τρίτη, το Rising Star συνάντησε σθεναρή αντίσταση στην ταινία του STAR, «Μόνος Στο Σπίτι 2» που κατάφερε να φέρει υψηλές τηλεθέασης στο κανάλι της Κηφισιάς. Ένα πρόγραμμα 24 ετών – η ταινία κυκλοφόρησε το 1992 – αποδείχθηκε εξίσου ανταγωνιστικό με το talent show που στο Μαρούσι παρουσιάζουν ως την «επανάσταση της τηλεόρασης» εξαιτίας της διαδραστικότητας του με το τηλεοπτικό κοινό.

Η χριστουγεννιάτικη ταινία σημείωσε τηλεθέαση 21,9% στο σύνολο, ενώ στις νεαρές ηλικίες ξεπέρασε ακόμη και το 30%.

Πρέπει να παραδεχτούμε πως οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού προγράμματος αντέδρασαν στα πρώτα σημάδια της κόπωσης και από το δεύτερο στο τρίτο Live, προσπάθησαν να «σφίξουν» τη ροή, να περιορίσουν «κοιλιά» από άσκοπη κουβεντούλα ανάμεσα στο Γιώργο Λιάγκα και τους κριτές και παρουσιάζοντας περισσότερους διαγωνιζόμενους στη διάρκεια της εκπομπής. Δυστυχώς, δεν έλειψαν και πάλι τα «κρύα» αστεία του Αντώνη Ρέμου, οι άστοχες παρεμβάσεις του παρουσιαστή και η επιβεβαίωση πως είναι απολύτως απαραίτητο να πέφτουν υπότιτλοι όταν μιλά η Καλομοίρα.
Ενδεικτικά των παραπάνω δυο, τρία στιγμιότυπα από τη χθεσινή εκπομπή. Ο Αντώνης Ρέμος ζήτησε από το Γιώργο Λιάγκα να πλησιάσει και του έδωσε ένα αποξηραμένο σύκο, λέγοντας: «Σύκο στον τοίχο», θέλοντας να αστειευτεί με την «παρήχηση» που προσφέρει το αποξηραμένο φρούτο. Σε άλλο σημείο, Λιάγκας και Ρέμος ασχολούνταν για αρκετά λεπτά με όσα νόστιμα δοκίμαζαν κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων, καθαρίζοντας on air το στόμα τους από τα αποφάγια.