Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/16

Με αυτές τις συμβουλές δε θα χωρίσετε ποτέ!!


Με αυτές τις συμβουλές δε θα χωρίσετε ποτέ!!
Στην ταινία ”How to lose a guy in 10 days” η Andie (Kate Hudson) κάνει τα αδύνατα δυνατά για να καταφέρει τον Ben (Matthew McConaughey) να τη χωρίσει. Ο Ben παράλληλα εξαιτίας ενός στοιχήματος προσπαθεί το αντίθετο· να κάνει την Andie να τον ερωτευτεί.

Επειδή όμως η ζωή δεν είναι σαν τις ταινίες, όχι μόνο δεν θέλουμε να χωρίσουμε έναν άντρα -εκτός αν είναι πραγματικά τόσο ανυπόφορος που τότε θα βοηθήσει να δούμε την ταινία- αλλά θέλουμε να μάθουμε γιατί συχνά τους απωθούμε χωρίς να το ξέρουμε. Αυτός είναι ο λόγος που ετοιμάσαμε για σένα και σου παρουσιάζουμε 9 συμβουλές για να μη χωρίσετε.
Πως η σχέσεις σας να αντέξει απ’ την αρχή!
1. Μην τον κάνεις add/follow με την πρώτη ματιά
Δεν έχει σημασία που μόλις πριν 10 λεπτά γνώρισες τον Κώστα (μέσω ενός φίλου του ξαδέρφου μιας φίλης της κολλητής σου). Ήδη ονειρεύεσαι σχέσεις και πάθη μαζί του, γιατί ως γνωστόν οι μεγάλοι έρωτες κάνουν μπαμ από μακριά.
Χωρίς να θέλω να διαλύσω αυτή την φούσκα μες στην οποία ζούμε αρκετά συχνά, σε συμβουλεύω να μην τον προσθέσεις αμέσως στα social media. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί το να συμφωνήσατε να ανταλλάξετε facebook/instagram κτλ.
Η ιδέα όμως μιας κοπέλας που καταστρώνει ένα στρατηγικό πλάνο για να εντοπίσει τον Κωστάκη στο facebook ενώ γνωρίζει μόνο το μικρό του όνομα και σε ποια σχολή σπούδασε μια δεύτερη ξαδέρφη του, πραγματικά δεν είναι καθόλου γοητευτική για έναν άντρα. Ακόμη κι αν τον βρεις το πιθανότερο είναι να σε θεωρήσει τόσο απελπισμένη που θα το βάλει γρήγορα στα πόδια.
2. Μην τον βομβαρδίζεις με μηνύματα από τα πρώτα ραντεβού
Έστω ότι τελικά ξαναβρέθηκες με τον Κωστάκη. Βγήκατε για ραντεβού και πλέον έχεις τον αριθμό του και κάθε λογαριασμό του σε όλο τον κόσμο των social media.
Μην τον βομβαρδίζεις. Απανωτά μηνύματα του τύπου ”Θα βγεις σήμερα;” ”Με ποιους θα βγεις;” ”Καλά να περάσεις” ”Είσαι έξω;” “Πώς περνάς;” θα του δείξουν ότι έχεις απεριόριστο ελεύθερο χρόνο και καμία έννοια του μέτρου.
Όσο πιο μετρημένη η επικοινωνία στην αρχή της σχέσης τόσο μεγαλύτερη ανυπομονησία θα νιώθετε και οι δύο για το επόμενό σας ραντεβού.
3. Μην προτρέχεις στο μέλλον
Κάθε αρχή μια σχέσης έχει το ωραίο ότι είναι ακριβώς η αρχή της σχέσης. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να απολαύσεις το ”ταξίδι” και να γευτείς τις όμορφες στιγμές. Το να τον ρωτήσεις αν σ’ αγαπάει όταν ακόμη γνωρίζεστε ελάχιστα θα είναι πιεστικό για εκείνον και οδυνηρό για εσένα. Το ίδιο ισχύει κι αν του ζητήσεις να ”επισημοποιήσετε” την σχέση σας αναρτώντας κοινή σας φωτογραφία στο instagram την πρώτη εβδομάδα.
Κάθε πράγμα θα ‘ρθει στον καιρό του και όσο λιγότερο σκέφτεσαι κάθε επόμενο στάδιο της σχέσης, τόσο πιο αβίαστα και εύκολα θα έρθει και για τους δυο.
4. Μην τον συγκρίνεις με τους πρώην σου
Είναι πολύ σημαντικό να βάλεις καλά στο μυαλό σου πως ο Κωστάκης διαφέρει από κάθε πρώην σου. Δεν έχει τις ίδιες συνήθειες, δεν θα σου φέρεται με τον ίδιο τρόπο, ούτε θα σε ερωτευτεί το ίδιο γρήγορα ή αργά με τον προηγούμενο. Μπορεί να νιώθεις ανασφάλεια γιατί είναι κάτι καινούργιο και άγνωστο για σένα, αλλά αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως έχεις μια νέα ευκαιρία με αυτό τον άνθρωπο.
Γι’ αυτό άσε τα φαντάσματα του παρελθόντος και τις συγκρίσεις ”Ο Γιώργος όμως με πήγαινε συνέχεια εκδρομές ενώ εσύ δεν έχεις χρόνο ούτε να με πας για φαγητό.” Μην ξεχνάς ότι μπορεί και αυτός να σου κάνει το ίδιο με τις δικές του πρώην και όλοι ξέρουμε πώς θα σε έκανε να νιώσεις αυτό.
Τώρα πια δεν είσαι με κανέναν Γιώργο. Είσαι με τον Κώστα και ξεκινάς απ’ την αρχή.
5. Απέφυγε τα ψέματα
”Μια σχέση δεν μπορεί να βασιστεί στο ψέμα.” Το έχουμε ακούσει δεκάδες φορές αυτό και θα έπρεπε πλέον να το έχουμε εμπεδώσει. Όχι, αν όταν σε ρώτησε τι θα κάνεις το απόγευμα εσύ είπες ότι θα κάνεις λίγη γυμναστική ενώ στην πραγματικότητα έβλεπες σειρά ως το βράδυ τρώγοντας πατατάκια, τότε δεν έχεις πει ένα τεράστιο ψέμα.
Όσο όμως τα ψέματα μεγαλώνουν και πληθαίνουν τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μάθει την αλήθεια με αποτέλεσμα να μην σε εμπιστευτεί ποτέ ξανά. Κάθε φορά λοιπόν αναρωτήσου αν αξίζει να του κρύψεις τώρα μια αλήθεια που θα μάθει με πολύ χειρότερο τρόπο μετά ή αν είναι καλύτερο να του δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό.
6. Μην τον κατακρίνεις
Υπάρχει ο σωστός χρόνος και ο σωστός τρόπος για να επικοινωνήσεις με έναν άντρα. Όταν του λες ”Φέρεσαι πάντα πολύ ανώριμα” ή ”Ασχολείσαι με χαζά πράγματα”, σκέψου αν το κάνεις γιατί θες να βελτιώσει κάποια πράγματα ή γιατί απλά θες να τον μειώσεις.
Αν είναι το πρώτο, τότε δοκίμασε με επιχειρήματα, ήρεμο τόνο και προτάσεις για βελτίωση. Αν είναι το δεύτερο τότε μάλλον πρέπει εσύ να διορθώσεις κάτι στον τρόπο σκέψης σου.
Το ίδιο αρνητικά θα λάβει και την κριτική απέναντι τους φίλους του. Μπορεί να το θεωρείς κομπλιμέντο όταν του λες ”Ευτυχώς εσύ δεν είσαι βλάκας σαν τους φίλους σου”, αλλά εκείνος δεν θα το λάβει με τον ίδιο τρόπο. Θα νιώσει ότι δεν αποδέχεσαι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του και ασυνείδητα θα νιώσει την ανάγκη να διαλέξει ανάμεσα στην παρέα του και σε σένα. Το πιθανότερο είναι πως η χαμένη θα είσαι εσύ.
7. Μην κάνεις σαν να βρήκες κάθε φορά τον ”ΕΝΑΝ”
Υπάρχει μια κατηγορία γυναικών που για κάθε καινούργιο δεσμό θεωρούμε ότι είναι ο άντρας της ζωής μας, ο ένας και μοναδικός. Δυστυχώς όμως ο ένας και μοναδικός αποκλείεται να είναι ΚΑΙ οι πέντε διαφορετικές σχέσεις που είχαμε τα τελευταία χρόνια.
Όταν θεοποιείς τον Κώστα καταφέρνεις μονάχα να αυξήσεις τις προσδοκίες που έχεις απέναντί του, με αποτέλεσμα συχνά να σε απογοητεύει ο ”θνητός” εαυτός του, αλλά και αποτυγχάνεις να ζήσεις την σχέση σας όπως πραγματικά είναι. Είτε κρατήσει και οδηγηθεί στα σκαλιά της εκκλησίας είτε όχι.
8. Μη βάζεις σε προτεραιότητα εκείνον πριν απ’ τη δική σου ζωή
Ξέρω ότι κάποιες φορές νομίζεις πως το να βάζεις τα δικά του θέλω πάνω από τα δικά σου σε κάνει την τέλεια κοπέλα. Αυτό ίσως όντως να ισχύει για την επιλογή ανάμεσα σε πίτσα/σουβλάκια.
Για επιλογές όμως πόλης σπουδών, μεταπτυχιακού, χόμπι και αγαπημένης μουσικής είσαι εσύ και τα θέλω σου ο κύριος συντελεστής που θα πρέπει να λογαριάσεις. Ειδικά όταν ακόμη τον γνωρίζεις ελάχιστα. Είναι αυτή η σχέση πιο σημαντική απ’ τον εαυτό σου;
Σκέψου το γιατί αλλιώς κινδυνεύεις μια μέρα να μετανιώσεις πολύ άσχημα για όσα διάλεξες και θυσίασες για μια σχέση που δεν ήταν τελικά τόσο σπουδαία.
9. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με τον πρώτο τσακωμό
Οι τσακωμοί, αργά η γρήγορα, παρουσιάζονται σε μια σχέση. Μπορεί να έρθουν είτε απ’τον πολύ πρώτο καιρό είτε αρκετά αργότερα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε τρομάζει μιας και είναι κάτι αναπόφευκτο για κάθε σχέση, ακόμη και για την πιο τέλεια.
Κάθε φορά πρέπει να αποφασίζεις τι θα κρατήσεις από κάθε λογομαχία και τι θα αφήσεις πίσω. Μην δραματοποιείς την κατάσταση περισσότερο απ’ότι πρέπει. Και προπαντός απέφυγε να ανεβάζεις τραγούδια χωρισμού μετά από κάθε σας καυγά!
10. Άφησέ τον να αναπνεύσει
Πάνω από όλα δώσε στο αγόρι σου τον χώρο που χρειάζεται, και πάρε κι εσύ τον δικό σου χώρο. Για να χτίσετε μια υγιή σχέση πρέπει να νιώσετε και οι δύο άνετα και σταδιακά να μπορείτε να μοιραστείτε ελεύθερα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας, καθώς και να εμπιστευτείτε τον άλλο.
Οι ανακρίσεις και η ζήλια είναι πάντα αυτά που απωθούν αντί να δένουν. Γι’ αυτό αν του δημιουργείς καθημερινά σκηνές ζηλοτυπίας μην νιώσεις έκπληκτη που σύντομα θα αρχίσει να ψάχνει κάτι καινούργιο.
Προσπάθησε να κρατήσεις αυτά στο μυαλό σου και σου εύχομαι να ζήσεις μαγικές στιγμές με τον δικό σου Κώστα!