Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/12/16

Οργάνωση καλεί τους τζιχαντιστές να αιματοκυλήσουν τις γιορτές των χριστιανών
Να εξαπολύσουν...
επιθέσεις σε στόχους όπως αγορές και νοσοκομεία στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των γιορτών, προτρέπει τους υποστηρικτές της οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, καλώντας ταυτόχρονα τους μουσουλμάνους να κρατήσουν αποστάσεις από τις εορταστικές εκδηλώσεις των χριστιανών.

Η απειλή έγινε γνωστή ενώ οι αρχές στην Ευρώπη έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφάλειας μετά από την επίθεση στο Βερολίνο με δώδεκα νεκρούς.

Το Ίδρυμα Μέσων Ενημέρωσης Nashir, το οποίο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, ανάρτησε το μήνυμά του στο διαδίκτυο μαζί με εικόνες μαχητών με όπλα και μαχαίρια, τον Άγιο Βασίλη, ταράνδους και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, σύμφωνα με το παρατηρητήριο ένοπλων ομάδων στο διαδίκτυο SITE Intelligence Group, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι εορτασμοί τους, οι συγκεντρώσεις τους, οι λέσχες τους, οι αγορές τους, τα θέατρά τους, οι κινηματογράφοι τους, τα εμπορικά τους κέντρα, ακόμα και τα νοσοκομεία τους αποτελούν όλα τέλειους στόχους για σας», έγραφε στο μήνυμά προς τους ισλαμιστές που δρουν μεμονωμένα στην Ευρώπη.

Το ίδρυμα ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα «αντικαταστήσει τα πυροτεχνήματα (των εορταζόντων) με ζώνες με εκρηκτικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, και θα αλλάξει τα τραγούδια και τα χειροκροτήματά τους σε κλαυθμούς και οδυρμούς».

Το μήνυμα υπενθύμισε σε υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους το κάλεσμα στις αρχές του Δεκεμβρίου από τον νέο εκπρόσωπό του Άμπου αλ Χασάν Αλ Μουχάζερ, ο οποίος δήλωσε ότι θα πρέπει να επιτεθούν επίσης και σε τουρκικές πρεσβείες και προξενεία.