Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/6/15

"Οι Έλληνες να κάνουν ό,τι έκανε η Ιρλανδία" λέει το ΔουβλίνοΟι Έλληνες να κάνουν ό,τι έκανε η Ιρλανδία λέει το Δουβλίνο
Να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της ζήτησε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας σήμερα από την Ελλάδα προτρέποντας την Αθήνα να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα προκειμένου να εξέλθει από την κρίση.

«Απογοητεύτηκα λίγο όταν άκουσα την ελληνική κυβέρνηση να μιλά για δημοκρατική εντολή. Εμείς το αποδεχόμαστε αυτό, όμως εκείνοι (οι Έλληνες) πρέπει επίσης να αποδεκχούν τη δημοκρατική εντολή που έχει δοθεί και σε άλλες κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Σάιμον Χάρις, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.
«Ακόμα και την ύστατη στιγμή οι Έλληνες πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους τους» πρόσθεσε ο ίδιος. «Πρέπει οι Έλληνες να επιστρέψουν και να κάνουν ό,τι έκανε η Ιρλανδία».
«Η Ιρλανδία έχει αποδείξει ότι μπορούμε πραγματικά να διαπραγματευόμαστε και να επιλύουμε τα προβλήματα», ωστόσο «δε μπορείτε να το επιτύχετε αυτό μέσω της πολιτικής αστάθειας και της υιοθέτησης ακραίων θέσεων» υπογράμμισε ο Χάρις.