Σελίδες

Thessaloniki video tour

30/4/15

Η Google βρήκε το αγαπημένο προϊόν κάθε χώρας

Η Google βρήκε το αγαπημένο προϊόν κάθε χώρας




Ποιων προϊόντων το κόστος ψάχνει κάθε χώρα στο Google; Τα αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήγαγε η ιστοσελίδα Fixr.com διαμορφώνει έναν διαφορετικό παγκόσμιο χάρτη από αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας.

Στη διεθνή κοινή γνώμη υπάρχουν κάποια στερεότυπα για τα προϊόντα που συνδέονται με κάποιες χώρες. Π.χ. η Γερμανία είναι συνδεδεμένη με την μπύρα, τα χαλιά με την Τουρκία και τα ηλεκτρονικά με την Ιαπωνία. Αλλά αυτά δεν είναι αυτό που ψάχνουν όλοι για αυτές τις χώρες.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η ιστοσελίδα Fixr.com δημιούργησε έναν χάρτη του κόσμου με τα προϊόντα που έψαξε στο Google η κάθε χώρα με το χαρακτηριστικό του κόστους.
Π.χ. πόσο κοστίζει (η θέση αυτή μένει κενή για το προϊόν που θα προκύψει) στην "χώρα", όπου στη λέξη "χώρα" τοποθετείτε το όνομα του κράτους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν αποτελούν φυσικά επιστημονική μελέτη -αφού η αυτοσυμπλήρωση της Google βασίζεται στο ιστορικό του χρήστη, καθώς και το μέρος που γίνεται η αναζήτηση – αλλά δίνουν κάποια στοιχεία για αυτές τις χώρες.
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο χάρτη του Fixr.com, στη Ρωσία θέλουν να μάθουν πόσο κοστίζει μία βόλτα με ένα MIG, στη Νότιο Κορέα το κόστος της ρινοπλαστικής και στην Ελλάδα το κόστος του γάμου.
Δείτε τους χάρτες που δημοσίευσε το Fixr.com.