Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/1/15

Έρχονται μειώσεις συντάξεων, με υπογραφή... ΣΥΡΙΖΑ!




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος εκτιμά ότι είναι δύσκολο να αποφευχθούν μειώσεις συντάξεων...

Μιλώντας στο ραδιόφωνο "Αθήνα 984" ανέφερε ότι «Το πρόβλημα ότι θα χορηγούνται οι συντάξεις στο σημερινό επίπεδο δεν αμφισβητείται. Αυτό το οποίο ήθελε να εκφράσει μάλλον ο κ. Ρωμανιάς είναι ότι δεν είναι είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις...

Σήμερα, όσον αφορά στις συντάξεις ισχύουν τέσσερις νομοθετικές περικοπές. Άρα το σημερινό σύστημα που είναι χαμηλό, είναι εγγυημένο. Αλλά και για τις επικουρικές συντάξεις οι τροϊκανοί πίεζαν μέχρι πρόσφατα, ώστε να υπάρξει και άλλη οριζόντια περικοπή, λόγω του ότι το κράτος, εδώ και επτά μήνες, έφυγε από την εγγύηση των επικουρικών. Δεν εγγυάται το κράτος για τις επικουρικές με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης ήθελε να πει ότι άλλες περαιτέρω μειώσεις δεν μπορούν να αποφευχθούν, αν δεν γίνει επαναρτίωση ή ενίσχυση των ταμείων;...

Το σημερινό επίπεδο (των συντάξεων) -και εμείς θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε τις περικοπές που έχει κάνει η τρόικα-, όπως έχει καθηλωθεί με τις μνημονιακές περικοπές, δεν αμφισβητείται.

 Παρόλα αυτά κάποιοι, μέσα σε αυτούς και εγώ φοβούμαστε ότι, αν δεν γίνει επαναρτίωση των ταμείων -εγώ προσθέτω αν δεν γίνει και επιστροφή τμήματος των κουρεμένων αποθεματικών του PSI-, τότε το σύστημα δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις».