Σελίδες

Thessaloniki video tour

31/3/14

Τα «ψιλά γράμματα» της προσφοράς

Τα «ψιλά γράμματα» της προσφοράς



Του Γιώργου Δασκαλόπουλου 

Μπορεί η Lamda Development να κατέθεσε μια βελτιωμένη προσφορά (στα 915 εκατ. ευρώ) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.», όμως τα ερωτήματα και οι σκιές παραμένουν τόσο για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν όσο και για τους αριθμούς που προβλήθηκαν σχετικά με το μεγαλύτερο οικιστικό project που επιχειρείται στην Ελλάδα στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων. 


Ηδη η τελική πρόταση της Lamda οδεύει προς έλεγχο από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, όπου θα αξιολογηθεί με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του Ταμείου (HappoldConsulting), σχετικά με το «δίκαιο και εύλογο της τελικής οικονομικής προσφοράς» (το λεγόμενο fairnessopinion) με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης. Πέραν του τιμήματος -και με βάση την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ- τα βασικά σημεία της προσφοράς είναι:

1. Το 33% του ποσού (περί τα 310 εκατ. ευρώ) θα καταβληθεί άμεσα και το υπόλοιπο στη διάρκεια 10ετίας, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης. 

2. Η ανάδοχος αναλαμβάνει κόστος (1,25 δισ. ευρώ) που απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

3. Η ανάδοχος δεσμεύεται για την υλοποίηση επένδυσης ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πηγή: Real.gr