Σελίδες

Thessaloniki video tour

28/2/14

Η Σακίρα έχτισε σχολείο για φτωχά παιδιά

Η Σακίρα έχτισε σχολείο για φτωχά παιδιά





Το φιλανθρωπικό της πρόσωπο έδειξε η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια, Σακίρα καθώς εγκαινίασε ένα σχολείο για περίπου 2000 παιδιά φτωχών οικογενειών στην πόλη της Κολομβίας Καρταχένα δε Ίνδιας.

Η 37χρονη σταρ συνοδευόμενη από τον γιο της Μιλάν, ηλικίας 1 έτους, εγκαινίασε το βράδυ της Δευτέρας, το 6ο κατά σειρά σχολείο που έχει χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμά της «Pies Descalzos» σε φτωχές περιοχές της πατρίδας της.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκρότημα έκτασης 7.700 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο όπως επίσης μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο και εγκαταστάσεις επιστημών, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτιστικό κέντρο.
«Το να βλέπω αυτό το όνειρο να πραγματοποιείται με γεμίζει χαρά, επειδή χρειάστηκε να καταβάλλουμε πολλή προσπάθεια αλλά τώρα αποτελεί μια πραγματικότητα» δήλωσε η Σακίρα. «Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την ισότητα και να σπάσουμε τα δεσμά της φτώχειας».
Το σχέδιο κόστισε 7,8 εκατομμύρια δολάρια και οι τοπικές αρχές χρηματοδότησαν την κατασκευή δρόμων πρόσβασης και άλλων υποδομών που δεν υπήρχαν στην περιοχή, ενώ τα μαθήματα στο νέο σχολείο αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα.